Ünlü yazara fahri doktora

Türk edebiyat ve düşünce dünyasının önemli isimlerinden yazar Rasim Özdenören’e, Sakarya Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verilmesi kararlaştırıldı.Rasim Özdenören’e, Türk fikir dünyasına yaptığı önemli hizmetlerden dolayı fahri dokto

Ünlü yazara fahri doktora

Türk edebiyat ve düşünce dünyasının önemli isimlerinden yazar Rasim Özdenören’e, Sakarya Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verilmesi kararlaştırıldı.

Rasim Özdenören’e, Türk fikir dünyasına yaptığı önemli hizmetlerden dolayı fahri doktora layık görüldü. Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin teklifi üzerine alınan kararın ardından Özdenören’e, düzenlenecek bir törenle fahri doktora payesi verilecek. Edebiyat dünyasına hikâye ile giren Rasim Özdenören, 1960’lı yılların ortalarından itibaren başta hikâye olmak üzere sanat ve edebiyat yazıları yanında felsefeden sosyolojiye, tarihe ve siyasete uzanan birçok meseleye ışık tutan yazıları ile kültür dünyamıza önemli katkılar sunmaya devam etmektedir.

Türk edebiyatında yerli düşüncenin özgün örneklerini veren Özdenören, Türk hikâyeciliğine kazandırdığı yeni bir dinamizmin yanında, dil kullanımındaki ustalık ile Türk edebiyat ve fikir hayatının kilometre taşlarından biri olmaya devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat