Ünlü müzisyen vefat etti

 Zülfü Livaneli konseri için Almanya’ya giden ünlü kanun sanatçısı 54 yaşındaki Halil Karaduman, Türkiye’ye dönmek için havaalanında uçak beklerken kalp krizi geçirdi.Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen Halil Karaduman hayatını

Ünlü müzisyen vefat etti

 Zülfü Livaneli konseri için Almanya’ya giden ünlü kanun sanatçısı 54 yaşındaki Halil Karaduman, Türkiye’ye dönmek için havaalanında uçak beklerken kalp krizi geçirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen Halil Karaduman hayatını kaybetti.

HALİL KARADUMAN KİMDİR?

Türkiye'nin en ünlü kanun sanatçılarından biri olanı Halil Karduman 1959 yılında Urfa’nın Birecik ilçesinde doğdu. 1 yaşından itibaren Gaziantep'te büyüdü.

Kanun sanatçısı olan babasından 5 yaşından itibaren kanun ve müzik dersleri almaya başladı.

Orta ve lise öğrenimini Gaziantep'te tamamladıktan sonra 1977 yılında İstanbul'a geldi. Aynı yıl İTÜ Devlet Konservatuarı Temel Bilimler bölümüne girdi. Bu bölümü birincilikle bitirdi.

İstanbul'a geldiği tarihten itibaren plak ve kaset dünyasın da yönetmen, bestekar ve kanun refakati olarak yerini aldı. Türkiye'deki üst düzey bütün solistlerle gerek plak, gerekse sahne çalışmaları yaptı.

Bilhassa; Zülfü Livaneli ile birlikte yaptığı çalışmalar sanatçının yurtdışına açılmasını sağladı.

Türkiye'de üç tane, Amerika'da bir tane, Yunanistan'da iki tane enstrümantal CD'si bulunmaktadır. Kanun icrasına yepyeni bir stil getiren sanatçı bu arada bir de kanun metodu yazmıştır.

Sanatçının sözlü eserleri de vardır. Bunlardan bazıları: 'Devlerin aşkı', 'Rüyalarda buluşuruz', 'Kutupta yaz gibi', 'Leyla'dır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler