Uğurluel’le "Benim Tarihim" gençlerle buluştu

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) düzenlediği Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında Talha Uğurluel ile "Benim Tarihim" programı Samsun'da gençlerle buluştu.Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim KYK'nın düzenlediği Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel "Benim

Uğurluel’le "Benim Tarihim" gençlerle buluştu

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) düzenlediği Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında Talha Uğurluel ile "Benim Tarihim" programı Samsun'da gençlerle buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim KYK'nın düzenlediği Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel "Benim Tarihim" programının bu seferki durağı Samsun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gençlerle buluşan Talha Uğurluel gençlere tarihi bir gece yaşattı. Programdan önce açılış konuşması yapan KYK Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın üniversiteli gençlere barınma ve burs imkanı sağlamanın yanı sıra daha donanımlı nesiller yetiştirebilmek amacıyla eğitim faaliyetlerine de devam ettiğini söyledi.

"DİZİLERİ YAPANLAR BİR KERE BİLE KAFALARINI ÇEVİRİP SARAYA BAKMAMIŞ"

Osmanlı'nın saray hayatını gençlere anlatan Talha Uğurluel, Topkapı Sarayı'nın bölümlerinden olan, enderun mektebinden başlayarak sarayın bütün yönlerini slayt eşliğinde, fotoğraflarla gençlere anlattı. Osmanlı'nın saray hayatını anlatan dizilere değinen Uğurluel, dizilerdeki saray hayatının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Uğurluel konuşmasında, "Ben burada bir şey anlatmayacağım sadece tarihle ilgili detayları görmenize yardımcı olacağım. Televizyonlarda uyduruk dizileri yapanlar kafalarını çevirip bir kere bile saraya bakmamışlar. Ben bunları sadece burada değil televizyonlarda canlı yayınlarda da söylüyorum. Ben gerçekleri her yerde söylüyorum ama çamur at izi kalsın misali hiç bunları duymadan aynı senaryoları yazmaya devam ediyorlar" dedi.

Uğurluel’le

Uğurluel’le

Uğurluel’le

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler