Tutkulu Aşk Müslüman Yaptı

Hıristiyan dinine mensup 23 yaşındaki Manuela Petkova, yaklaşık bir yıl önce eğitim için Bulgaristan'a giden Deniz Öngen'le tanıştı. Bir süre sonra Öngen'e aşık olup nişanlanan Petkova daha sonra Müslümanlığa geçmeye karar verdi. Müslümanlığa geçmek için

Tutkulu Aşk Müslüman Yaptı

Hıristiyan dinine mensup 23 yaşındaki Manuela Petkova, yaklaşık bir yıl önce eğitim için Bulgaristan'a giden Deniz Öngen'le tanıştı. Bir süre sonra Öngen'e aşık olup nişanlanan Petkova daha sonra Müslümanlığa geçmeye karar verdi. Müslümanlığa geçmek için Kastamonu Müftülüğü'ne müracaat eden genç kız, Müftü Fuat Altıntaş'la birlikte Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

Kelime-i Şahadet getirirken başını kapatan Petkova, Müftü Altıntaş'tan İslamiyet ve Müslümanlık hakkında bilgi aldı. Altıntaş tarafından Kuran-ı Kerim ve Müslüman olduğuna dair intida belgesi alan Petkova, bundan sonra Melek ismini kullanacak. İslamiyet ve Müslümanlık hakkında değişik araştırmalar yaptığını belirten Petkova, "İslamiyet ve Müslümanlık hakkında kitaplardan bilgi edindim. Çok severek nişanlandığım Deniz'in aşkı, Müslümanlığı kabul etmemde en büyük etken. Müslümanlığa geçtiğim için çok mutluyum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat