TÜRKÇEDER çocuklarına horon!

Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 9. 'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Trabzon'a gelen öğrenciler horonlarla karşılandı. TÜRKÇEDER tarafından bu yıl 9. 'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 130 ülke

TÜRKÇEDER çocuklarına horon!

Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 9. 'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Trabzon'a gelen öğrenciler horonlarla karşılandı.

TÜRKÇEDER tarafından bu yıl 9. 'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 130 ülkeden bin öğrenciyi Türkiye'de buluşturdu. 15 Haziran'da İstanbul'da başlaşan olimpiyat rüzgarı tüm yurdu sarmaya başladı. İstanbul ve Ankara'daki yarışmaların yanı sıra yurt dışındaki Türk okullarında okuyan öğrencilerden oluşun turne grupları da 20 farklı ilde de il etkinlikleri yapacak. Önceki yıllarda "Sevgi dili ile buluşuyoruz", "Aynı dili konuşuyoruz" gibi sloganlar kullanan Türkçe Olimpiyatları, bu yıl ise "Gelin tanış olalım" slogana ile insanları bir birbirlerini tanımaya ve anlamaya çağıracak.

Etkinlik kapsamında yarın akşam saat 20. 45'te Hayri Gür Spor Salonu'nda bir gösteri yapacak olan ve aralarında Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Güney Kore, Gürcistan, Karadağ, Kırgızistan, Mali, Romanya, Rusya, Tanzanya ve Türkmenistan'ın da bulunduğu 20 ülkeden 50 öğrenci Trabzon'da coşku ile karşılında. Trabzon Havalimanı'nda çiçek ve horonlarla karşılanan konuk öğrenciler, hayranlıkla izledikleri horon ekibinin gösterisinin ardından halk Oyunları ekibiyle horon oynadı.

Öğrencilerden bir grup daha sonra Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun ve Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın'ı makamlarında ziyaret etti. Ziyarette konuştukları Türkçe ile herkesi kendilerine hayran bırakan öğrenciler, Türkiye ve Trabzon'a olan sevgilerini de dile getirdi. Karaburun ve Aydın'a hünerlerini de sergileyen öğrenciler Türkçe söyledikleri şarkı ve okudukları şiirlerle taktir topladı.

Kendisini ziyaret eden öğrencilerle bir süre sohbet eden Başsavcısı Karaburun, organizasyondan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrencileri de tebrik eden Karaburun, kendilerine birer kitap hediye etti.

Konuk öğrencilerin ikinci durağa ise Trabzon Belediyesi oldu. Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, Trabzonsporlu olduğunu söyleyen Güney Koreli öğrencinin isteği üzerine kendisine Trabzonspor forması hediye etme sözü verdi. Aydın, ziyaretin anısına öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Konuk öğrenciler yarın saat 20. 45'te Hayri Gür Spor Salonu'nda Türkçe şarkı ve şiirler okuyacak, halk Oyunları gösterileri yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler