Türk Sinemasının en iyi 10’unu vatandaş seçiyor

100 yılın en iyi filmini seçmek için sandık başına giden vatandaşlar, jüri tarafından belirlenen on film arasından en iyi drama filmini seçecek. Turizm Bakanlığı, Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür (TÜRSAK) Vakfı’nca hayata geçiril

Türk Sinemasının en iyi 10’unu vatandaş seçiyor
100 yılın en iyi filmini seçmek için sandık başına giden vatandaşlar, jüri tarafından belirlenen on film arasından en iyi drama filmini seçecek.
 
Turizm Bakanlığı, Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür (TÜRSAK) Vakfı’nca hayata geçirilen, "Türk Sineması’nın 100. Yılında En İyi İlk On’ları Projesi” kapsamında, birincinin seçileceği oylama tüm hızıyla deva ediyor. Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oylama Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’ne kurulan sandıkların yanı sıra, “www.yesilcamodulleri.com.tr” internet sitesine girilerek kullanılıyor.
 
28 Kasım Cuma günü Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde ünlü ressam İbrahim Enez’in ’100 Afiş Resim’ sergisi ile başlayan etkinliklerde en iyi drama filmi halk oylamasına açıldı. Bir ay boyunca devam edecek olan oylamanın sonunda, ’En İyi Drama’ filmi halk oylamasıyla belirlenecek. Oylamaya katılan 10 kişi çekilişle Mart Ayında düzenlenecek galaya katılacak. Ayrıca bir kişi yıl boyunca ücretsiz sinema bileti kazanacak.
 
ÖDÜLLER 23 MART’TA VERİLECEK
 
Halk oylaması sonucu seçilecek en iyi drama film 23 Mart’ta belli olacak. Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Sineması’nın 100’üncü Yılı Ahde Vefa Yemeği ve Ödül Töreni’nde kazanan film açıklanacak. Gecede ayrıca, Türk Sineması’na emek veren çok sayıda sanatçıya da ödül verilecek.
 
En İyi İlk Onlar Kategorileri; En İyi On Drama Filmi, En İyi On Komedi Filmi, En İyi On Drama Erkek Oyuncu, En İyi On Komedi Erkek Oyuncu, En İyi On Drama Kadın Oyuncu, En İyi On Komedi Kadın Oyuncu, En İyi On Yönetmen, En İyi On Senaryo, En İyi On Müzik, En İyi On Görüntü Yönetmeni.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler