Türk filmleri görücüye çıkıyor

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği'nce, Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkilerin 600. yılı dolayısıyla 3-10 Ekim'de Polonya'da "Türk Filmleri Haftası" düzenlenecek.Dernekten yapılan açıklamaya göre, Türk Filmleri Haftası, 4 Ekim saat 20.00'de Varşova'

Türk filmleri görücüye çıkıyor

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği'nce, Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkilerin 600. yılı dolayısıyla 3-10 Ekim'de Polonya'da "Türk Filmleri Haftası" düzenlenecek.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Türk Filmleri Haftası, 4 Ekim saat 20.00'de Varşova'da Kinoteka sinema salonunda "Kelebeğin Rüyası" filminin gösterimiyle başlayacak.

Varşova, Krakow ve Lodz'da eşzamanlı gösterim ve etkinliklerin yapılacağı etkinlikte "Kış Uykusu", "Asfalt Çiçekleri", "Araf", "Zerre", "Ateşin Düştüğü Yer", "Yozgat Blues", "Dondurmam Gaymak", "Lal", "Sev Beni" filmleri gösterilecek.

Gösterimlerin ardından filmlerin yönetmenleri izleyiciyle bir araya gelecek.

Kısa filmlerin de sunulacağı Türk Filmleri Haftası kapsamında, "Türk Sineması" adlı bir panel de yapılacak.

Etkinliklerle iki ülke ilişkilerinin sinema alanında da gelişip güçlenmesine katkı sağlamak ve Türk filmlerini Polonyalı sinemaseverlere ulaştırmak amaçlanıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler