"Trabzonspor kimin takımı?"

Volkan Konak  “Trabzonspor’u uzun yıllardır birileri eline geçirmiş, istedikleri gibi oynuyorlar. Yeter artık. Trabzonspor yıkılıp yeniden yapılanmalı. Bir karar verilmeli. Trabzonspor ya bir zümrenin kulübü olacak ya da halkın...”Türk sanat dünyasına son

"Trabzonspor kimin takımı?"

Volkan Konak  “Trabzonspor’u uzun yıllardır birileri eline geçirmiş, istedikleri gibi oynuyorlar. Yeter artık. Trabzonspor yıkılıp yeniden yapılanmalı. Bir karar verilmeli. Trabzonspor ya bir zümrenin kulübü olacak ya da halkın...”

Türk sanat dünyasına son yıllarda adeta damgasını vuran, konserleri,kasetleri rekor üstüne rekor kıran Türkiye’nin 1 numaralı sanatçısı olmayı başaran Volkan  Konak lösemili çocuklar  için konser vermeye geldiği Trabzon’da   çok değer verdiği   TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek’i ziyaret etti. Burada Trabzonspor ile çarpıcı açıklamalar yaptı.

Trabzonspor deyince Volkan Konak’ın içi öylesine acıyor ki bir de bin işit misali içini döküyor. Gelin onu bir dinleyelim.  Çünkü sözleri çok şey anlatıyor.          

TRABZONSPOR  PARÇALANAN CANLI GİBİ

“Trabzonspor’un geldiği durum binlerce taraftar gibi benim de içimi yakıyor. İnanın ne diyeceğimi bilemiyorum.  Trabzonspor çok hasta , acil ameliyat gerek. Yok mu bu hastayı kurtaracak kimse? Trabzonspor  camiası bu kadar sahipsiz bu kadar basiretsiz mi? Trabzonspor etleri  bir aslan tarafından her geçen gün daha da parçalanan, koparılan  bir canlı bir geyik gibi şok yaşıyor. Ama  kimsenin sesi çıkmıyor.”

ARTIK ELLERİNİ KULÜPTEN  ÇEKSİNLER

“Yeter artık bu takıma çektirilen işkence. Elini çekmesi gerekenler bedenleri ile birlikte bu takımdan artık uzaklaşsın. Bu kulüp kimsenin babasının malı değil. Ömür boyu da kimsenin elinde oyuncak olmamalı. Trabzonspor’u yönetmek  rüşvet ve sus payı verilerek yönetilen kulüp  haline getirildi.. Belirli bir zümre kulübü eline geçirmiş istediğini kulübe yanaştırıyor, istediğini yanaştırmıyor. Soruyorum bu  kulüp belli bir zümrenin kulübü müdür yoksa halkın kulübü müdür? Halkın kulübü olmak zorundadır. Korkmasınlar. Güzel bir söz var: Biz halkız yeniden doğarız ölümlerden.”

YIKILIP YENİDEN YAPILANMA ŞART

“Trabzonspor’un yepyeni bir vizyona yepyeni bir anlayışa ihtiyaç var.Artık birileri ellerini tamamen kulübün üzerinden çekmelidir. Korkmasınlar bu kulübün sahibi vardır, her zamanda olacaktır. Ama az olsun benim olsun mantığı ile gidilecek nokta bugünkü gibidir. Nerede İstanbul, nerede Ankara, nerede İzmir. Nerede bu kulübe maddi ve manevi her şeyini ortaya koyacak insanlar? Çünkü  birileri tarafından yanaştırılmıyorlar. .Trabzonspor eğer özlenen günlere geri dönecekse mutlaka ama mutlaka yıkılıp yeniden yapınmalıdır. Aksi halde belli bir zümrenin, tekelindeki kulüp olmaya devam ederek küçülecektir.”

TESİSLERE SİYASETÇİLERGİREMEZ YAZISI YAZILMALI

“Trabzonspor’u basamak olarak görenler şunu bilsin ki bu takımın gerçek sahibi bu şehrin halkıdır, taraftarıdır. Trabzonspor ya belirli bir zümrenin  kulübü olacak ya da halkın kulübü. Bu konuda artık bir karar verilmeli.  Siyaset kurumu da artık elinini ayağını kulüp üzerinden çeksin. Tesislere “Siyasetçiler bu kulübün kapısından giremez” şeklinde yazı yazılmalı. Trabzonspor hiç kimsenin  maddi ve manevi rant kapısı değildir.”

İSTİYORUM Kİ BAŞIM YERE EĞİLMESİN

“Ben sanat dünyasında sadece bir Volkan Konak değilim. Trabzonlu Volkan Konak olarak gururla temsil ediyorum. Kurtlar arasında güçlü bir lobisi olan belli bir zümreye karsı mücadele veriyorum. Allaha şükür ki halkımızın verdiği inanılmaz güçlü destek ile o lobileri kırdım. Volkan Konak olarak İstanbul’da sanatçıların arasında ben de yerimi aldım çok şükür. Mütevazi olmayacağım. Bu Trabzon’un gururudur. Ama istiyorum ki İstanbul’da Trabzonsporlu olarak da gurur duyayım, başım yere eğilmesin.”

1461 TRABZON TAKIMINA  HAYRANIM

“1461 Trabzonspor takımına hayranım. Kendilerini ziyaret ettim. Her açıdan beni öylesine mutlu ettiler ki  kendileriyle, hocalarıyla gurur duyuyorum. Gerçek anlamda bir kolej takımı. Böylesine bir koleji takımına sahip olmak aslında Trabzonspor için büyük bir avantaj. Ama değerlendirmek gerek.”

 

HER FUTBOLU BIRAKAN MAAŞA MI BAĞLANMALI?

“Trabzonspor’da geçmişte futbol oynayanların ekmek kapısı haline getirilmesi de büyük bir yanlıştır. Kulübe hizmet veren şampiyonluk yaşatan futbolcularımızı tabiî ki seviyoruz. Ama bunun sınırı yok. Her futbolu bırakana mutlaka iş verilir diye bir kural mı  var. Dünyada böyle bir futbol kulüp var mıdır? Geçmişte  kulübe hizmet verdi diye her futbolcu maaşa mı bağlanmalıdır? Ayrıca 200’den fazla eleman çalıştırılması ne demektir?”

LÖSEMİ HASTANESİ YAPILACAKTIR KAÇIŞ YOK

“Trabzon’da lösemi hastanesinin yapılması artık bu saatten sonra kaçınılmaz bir gerçektir. Ben elimden geldiğince bu desteği veriyorum. Vermeye de devam edeceğim. Şehrimizin önde gelenleri de, siyasetçileri de, belediyemiz de, üniversitemiz de buna artık destek olmalıdır. Lösemili çocuklarımızı gördüğümde gözlerim yaşarıyor. Onlar bizim çocuklarımız.. Koskoca Trabzon şehri ve önde gelenleri Trabzon’a bu hastaneyi kazandıramayacaklarda ne kazandıracaklar.”

Kaynak : Son nokta

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat