Trabzonlu Zengin'e resmi davet!

Bu sezon kuruluşunun 17. yılını kutlayacak olan Trabzon sanat Tiyatrosunun (TST) Genel sanat Yönetmeni Necati Zengin' e, Ermenistan' ın başkenti Erivan' da yapılacak olan uluslar arası Tiyatro Festivaline katılması için resmi davet geldi. Birçok ülke tiya

Trabzonlu Zengin'e resmi davet!
Bu sezon kuruluşunun 17. yılını kutlayacak olan Trabzon sanat Tiyatrosunun (TST) Genel sanat Yönetmeni Necati Zengin' e, Ermenistan' ın başkenti Erivan' da yapılacak olan uluslar arası Tiyatro Festivaline katılması için resmi davet geldi.

Birçok ülke tiyatrolarının katıldığı “Hayfest” adlı Tiyatro Festivali Ermenistan' ın gerçekleştirdiği en önemli kültürel organizasyonlardan biri sayılıyor.
Davet ile ilgili olarak bir açıklama yapan TST Yönetmeni Necati Zengin, aynı Tiyatro festivaline 2006 yılında da katıldığını ve çok memnun kaldığını söyledi.

Necati Zengin “Ermenistan' da ki katıldığım ilk Hayfest Tiyatro Festivali Türk ve Ermeni Tiyatro – Sanat ilişkileri açısından çok önemli bir başlangıç olmuş ve festival sonrası Trabzon' a beraber döndüğümüz Ermeni Yönetmen Hrant Hakobyan 2006-2007 sezonunda sahnelediğimiz “Bağdasar Kardeş” adlı oyununu Osmanlı dönemi Tiyatro yazarlarından Agop Baronyan'ın yazdığı ve Diran Lokmagözyan' ın Türkçeye çevirdiği bir tiyatro klasiğiydi. 120 yıl sonra ilk kez TST tarafından sahneye konulmuş, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok turneye çıkmış ve çok beğenilmiştir.

Trabzon' da yapılan Uluslar arası Tiyatro Festivaline son birkaç yıldır katılan Ermenistan' ın Türkiye' den de bir Tiyatronun Hayfest Festivaline davet edilmesi ve katılması gerekir. Böyle bir sanatsal alışverişin iki ülke arasında ki sorunlara katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yoksa benim bireysel olarak bu kültürel organizasyonlara davet edilmem fazla bir şey ifade etmez” dedi.

1-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Tiyatro Festivalinde, bir Türk oyunun Ermenistan' da kendi yönetimiyle sahnelenmesinin gündeme geleceğini söyleyen Zengin, bu konuyla ilgili daha önce de teklif aldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat