Trabzonlu Sanatçıdan 24. Sergi

Trabzon Karikatürcüler ve Mizahçılar Derneği Başkanı Karikatürist Harun Yavruoğlu; 24’üncü Kişisel Karikatür Sergisini, Yeşilay kutlamaları çerçevesinde Rize’nin İyidere ilçesinde gerçekleştirdi Yeşilay Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte sigaranı

Trabzonlu Sanatçıdan 24. Sergi

Trabzon Karikatürcüler ve Mizahçılar Derneği Başkanı Karikatürist Harun Yavruoğlu; 24’üncü Kişisel Karikatür Sergisini, Yeşilay kutlamaları çerçevesinde Rize’nin İyidere ilçesinde gerçekleştirdi 

Yeşilay Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte sigaranın insan sağlığı için ne denli zararlı olduğunu son derece akıcı bir dille anlatan Trabzon Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü’nün konferansının ardından, yerel sanatçıların sigara ve içkinin zararları üzerine yaptıkları atma türkü şovları ve bir müzikal dramatize gösterisiyle sigara ve içkinin insana verdiği zararlar oyunlaştırıldı.

Yeşilay Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklere ve toplam 55 karikatürle Karikatürist Harun Yavruoğlu tarafından gerçekleştirilen karikatür sergisinin açılışına; Rize valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz,  Rize İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Talu, İyidere Kaymakamı Mehmet Çağrı Özpolat, İyidere Müftüsü Muhammet Kara, Belediye Başkanı Ahmet Mete, Rize İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Çakır, Süleyman Uzun, Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldız, Sağlık Grup Başkanı Dr. Emine Akdağ, Rize Yeşilay Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, Program Koreografı Aykut Küçük ve diğer daire amirleri, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 Programda Harun Yavruoğlu’nun içki sigara ve uyuşturucu konulu karikatür sergisi ve Gürsen Vural’ın basından derlediği alkol ve sigaranın zararlarını anlatan fotoğraf sergisinin açılışı Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu tarafından yapıldı ve sergi davetlilerce büyük beğeni ile gezildi.

 İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete’de, programda zararlı maddeleri dramatize eden ve programda eserlerini sergileyen karikatürist sanatçısı Harun Yavruoğlu'na plaket takdim etti.

HARUN YAVRUOĞLU KARİKATÜRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat