Trabzonlu ressama davet geldi

Geçtiğimiz yıl İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve Balkan Kadınları Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen “Geçmişten Günümüze Kadın” konulu resim yarışmasında ödüle layık görülen Zafer Kalfa, 4-11 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan 1. Uluslararası İzmir

Trabzonlu ressama davet geldi

Geçtiğimiz yıl İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve Balkan Kadınları Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen “Geçmişten Günümüze Kadın” konulu resim yarışmasında ödüle layık görülen Zafer Kalfa, 4-11 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan 1. Uluslararası İzmir Sanat Bienali’ne Konuk Sanatçı olarak davet edildi.

Türkiye’den ve yurt dışından toplam yüz sanatçı ile gerçekleştirilecek olan bu dev organizasyon TC Kültür Bakanlığı, Ege Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleniyor. Katılımcı yüz sanatçının dışında, bienal jürisinin özel olarak davet ettiği sanatçılar arasında yer alan Zafer Kalfa, konuyla ilgili şu şekilde konuştu:

“Bugüne dek İstanbul, Ankara ve İzmir’den pek çok davet almak beni ne sevindirdi,. Ben ve pek çok arkadaşım Trabzon’un kültürel gelişimine katkı sunmayı denedik ama Trabzonlu sanatçılar olarak Bedri Rahmi’den beri aynı kaderi yaşamaktan kurtulamadık. Trabzon’a yeni mağazalar açılıyor ama Trabzon yeni fikirler geliştiremiyor. Bir şehri geliştirecek olan mağaza mıdır, kültür müdür? Ona da siz karar verin”

Zafer Kalfa, yeni yılda Trabzon, İzmir ve Ankara’da açacağı sergilere Atapark’taki sanat atölyesinde hazırlanırken bu mekanda özel resim dersleri vermeye de devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler