Trabzonlu ressam sergi açacak

İlk ve orta öğrenimini Trabzon'da, yüksek öğrenimini Samsun Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nde, lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde tamamlayan Özen, Samsun Eğitim Enstitüsü'nde Adem Genç, Numan Aslan, Hüseyin Bilgin ve Fikri Cantürk'ün öğre

Trabzonlu ressam sergi açacak

İlk ve orta öğrenimini Trabzon'da, yüksek öğrenimini Samsun Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nde, lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde tamamlayan Özen, Samsun Eğitim Enstitüsü'nde Adem Genç, Numan Aslan, Hüseyin Bilgin ve Fikri Cantürk'ün öğrencisi oldu.

Gaziantep Özel Sanko Okulları'nda Sanat Bölümü Başkanlığı ve Sanko Sanat Galerisi'nde Seçici Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten Özen, resim çalışmalarına özel atölyesinde devam ediyor.

İlk dönem resimlerinde grafiksel anlatımı ağırlık kazanan konuları yağlı boya tekniği ile çalışan Özen, son dönemdeki çalışmalarında sosyal içerikli figüratif konuları, mekan figür bağlantısı kurarak akrilik boya tekniği ile çalışıyor.

Resimlerinde Trabzon yöresi dokusu olan keşan ve peştemala ağırlık veren sanatçı, ayrıca kil, ahşap, hamur seramiği ve taştan küçük boyda heykelcikler yapıyor.

Bugüne kadar değişik illerde 7 kişisel, 12 karma sergi açan Özen'in, yurtiçi ve yurtdışında bir çok koleksiyoncuda resimleri bulunuyor.

Özen, 1992 yılında Gaziantep Valiliği'nce düzenlenen amblem yarışmasında da birincilik ödülü aldı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler