Trabzonlu Aleko'dan geçmişe ağıt!

Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısı Kadri Özcan’ın, kentin geçmişine ışık tutan Trabzonlu Aleko adlı romanı çıktı. Trabzon’un 1916’dan 1976 yılına kadar olan döneminin kaleme alındığı romanda, Aleko üzerinden yaşanan olaylar anlatılıyor.  Aleko’nun Trabzon

Trabzonlu Aleko'dan geçmişe ağıt!

Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısı Kadri Özcan’ın, kentin geçmişine ışık tutan Trabzonlu Aleko adlı romanı çıktı.

 

Trabzon’un 1916’dan 1976 yılına kadar olan döneminin kaleme alındığı romanda, Aleko üzerinden yaşanan olaylar anlatılıyor.

 

Aleko’nun Trabzon’dan gitmiş tüm insanların karakterini yansıttığını belirten Özcan, “100 yıl önce bir hoşgörü dünyası vardı. Çok dinli, çok milletli olmak toplumda hoşgörülü ve saygılı olmayı gerektiriyordu. Çoklu kültürün zenginliği baş döndürücüydü. Şimdi ise neredeyse yok oldu. Aleko’yu bunların özlemini duyarak yazdım” dedi. Her Trabzonlunun şehrini çok sevdiğini vurgulayan Özcan, “O zamanlarda masalsı bir kent varmış ortada. Her şeyiyle mahvolması Rusların saldırmasıyla başladı. O masalsı kent bitirildi. Bu işte o kente yazılan bir ağıt. Trabzonspor’un ilk şampiyonluğu yaşadığı 1976 yılına kadar getirip kitabı bitirdim. İkinci kitap bu tarihten sonrasını anlatacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat