Trabzon'dan müzeye bağış

 Son olarak Güldal Mumcu tarafından müzeye bağışlanan Uğur Mumcu'nun bilgisayarının ardından Trabzon'un en eski matbaacılarından biri olan Kenan Tuğtekin tarafından da yaklaşık 70 yıl önce kullanılan matbaa malzemeleri bağışlandı. Trabzon'un en eski matba

Trabzon'dan müzeye bağış

 

Son olarak Güldal Mumcu tarafından müzeye bağışlanan Uğur Mumcu'nun bilgisayarının ardından Trabzon'un en eski matbaacılarından biri olan Kenan Tuğtekin tarafından da yaklaşık 70 yıl önce kullanılan matbaa malzemeleri bağışlandı.

Trabzon'un en eski matbaalarından biri olan İnkılap Matbaası'nın kurucularından Kenan Tuğtekin, oğlu Çağlar Tuğtekin ve yeğeni Sabri Tuğtekin, İzmir'de kurulacak olan Basın Müzesi'ne malzeme bağışında bulundu. Basın Müzesi'nde sergilenmek üzere bağışlanan malzemeler arasında, yaldızlı baskı yapabilen El Pedallı Tipo Makinesi, içi hurufat (harf) dolu iki adet Kavalet Kasası, Kumpas,

Kadrat Kasası, eski kalıplar, Klişeler, Tipometre, Vizo ve Vizo anahtarı, Kadrat, Pedal Çemberi, Telli Cilt Dikiş Makinesi'nin yanında, matbaacılık ve gazetecilik hayatında çok yoğun olarak kullanılan malzemeler bulunuyor.

Söz konusu malzemeleri, Trabzon'a giden İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Müzesi Yürütme Kurulu Üyesi Vecdi Altay'a teslim eden Kenan Tuğtekin, "Bu anlamlı müzede, bizim de katkımızın olmasını istedik. Vecdi Altay, gazeteciliğe bizim yanımızda başladı. Onun isteğini yerine getirmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Malzemeleri teslim alan Vecdi Altay da, "Gazetecilik hayatımın ilk patronu olan 85 yaşındaki Kenan amcamız, benimle beraber günlerce malzeme seçimi yaptı ve malzemeleri tek tek paketledi. Müze için malzeme talep ettiğimde hiç tereddüt etmedi ve isteğimi yerine getirdi.

 Verdiği malzemeler, sektörde kullanılan çok önemli malzemelerdir ve günümüz gazetecilerine ışık tutacaktır. Bunların hepsi, müzemizde en iyi şekilde sergilenecektir. Ben, cemiyetim adına hem Kenan Amca'ya ve hem de tüm Tuğtekin ailesine teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat