Trabzon'dan Gunnies rekorlarına

Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi resim öğretmeni Ali Şentürk ve öğrenciler en büyük Ebru yu yaparak  bu dalda Guinnes rekorlar kitabına girdi. 30 m 75 cm uzunluk 1.5 m genişlikte olan Ebru, Guinnes Dünya Rekorlarının canlı gözetiminde gerçekleşen gösteri 28

Trabzon'dan Gunnies rekorlarına

Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi resim öğretmeni Ali Şentürk ve öğrenciler en büyük Ebru yu yaparak  bu dalda Guinnes rekorlar kitabına girdi. 30 m 75 cm uzunluk 1.5 m genişlikte olan Ebru, Guinnes Dünya Rekorlarının canlı gözetiminde gerçekleşen gösteri 28 Mayıs 2010 da Forum Avm Trabzon’da yapıldı. Ebrunun üzerinde Kelime-i Tevhid yazıyor.

Bugün Kanuni Anadolu Lisesinde yapılan törende hem rekor kıran Ebru tanıtıldı hem de rekora gidilen yolda yaşananlar ile ilgili Okul Müdürü Adnan Çakıroğlu açıklama yapıldı.

Okul Müdürü Adnan Çakıroğlu yaptığı açıklamada “Kanuni Anadolu Lisesi olarak Aralık 2008 tarihinde öğrencilerimize Türkiye çapında en büyük Ebru çalışması yapılmış mıdır. Yapıldıysa kaç m2 olarak gerçekleştirilmiştir diye bir araştırma yaptırdık.Araştırma sonucu İstanbul’da 20 metre kare büyüklüğünde bir ebru çalışması olduğu ortaya çıktı.Bunun üzerine bizde deneme çalışmalarına başladık.Başta resim öğretmenimiz Ali Şentürk ve 45 öğrenci ve öğretmen grubu ile okulumuz kapalı spor salonunda basın ve noter huzurunda 24. Metre kare ile Türkiye’nin en büyük Ebrusunu yapma rekorunu kırdık.

Ancak Guinnes rekorlar kitabına prosedür nedeniyle giremedik.28 Mayıs 2010 tarihinde Trabzon Forum Alışveriş Merkezinde Guinnes Türkiye temsilcileri gözetiminde ve ulusal medya önünde ikinci denememizi 110 öğrencimiz,öğretmenlerimiz ve davetliler huzurunda 46.12 metre kare olarak Türkiye ve Dünya rekoru kırıp Guinnes rekorlar kitabına girmeye hak kazandık.Türk sanatını hem öğrencilere hem de Türk ve Dünya kamuoyuna sevdirmeye çalıştık” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat