Trabzon'dan Guinness rekorlarına

Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde yaşayan kemençe ustasının yaptığı ve Guinness Rekorlar Kitabı'na aday olan 4.5 metre uzunluğundaki kemençe, 5 bin liradan satışa sunuldu.İlçede ahşap mobilya ve el sanatları üretimi yaparak geçimini sağlayan Mustafa Kaya, 4.

Trabzon'dan Guinness rekorlarına

Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde yaşayan kemençe ustasının yaptığı ve Guinness Rekorlar Kitabı'na aday olan 4.5 metre uzunluğundaki kemençe, 5 bin liradan satışa sunuldu.

İlçede ahşap mobilya ve el sanatları üretimi yaparak geçimini sağlayan Mustafa Kaya, 4.5 metre uzunluğunda yaptığı dev kemençeyi, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları kapsamında Dünya Ticaret Merkezi'nde açılan Olimpiyat Günleri Fuarı'nda sergilemeye başladı.

Dev kemençenin Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmesi için adaylık işlemlerini tamamladığını ve başvurduğunu belirten Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amacının bölge için önemli tanıtım kaynağı olan kemençeyi tüm dünyaya göstermek olduğunu söyledi.

İş yerindeki çalışanlarla 15 günde yaptığı dev kemençeyi satışa sunmaya karar verdiğini anlatan Kaya, ''Kemençe insanlar tarafından büyük ilgi gördü. Daha sonra ise bu fuarda sergileme teklifi geldi. Bizler de yöremiz için büyük önemi bulunan bu kemençeyi hiç düşünmeden buraya getirdik. Kemençenin bana olan maliyeti yaklaşık 7 bin 500 lira civarında. Ancak ben burada herhangi bir kar amacı gütmeden 5 bin liradan satışa sundum. Umarım bir alıcı çıkacaktır'' diye konuştu.

Dev kemençenin satılması durumunda gelebilecek talepleri de değerlendireceğini ifade eden Kaya, ''Eğer bir kişi ya da kurumun kemençeyle ilgili talebi olursa üretim yapmaya devam edebiliriz. Sonuçta bu kemençe nerede durursa dursun, önemli bir görsellik kazandıracağı kesin'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler