Trabzon’da Yarı Maraton’un detayları belli oldu

Trabzon’da 37. Düzenlenecek olan Yarı Maraton’un detayları yapılan basın toplantısı ile anlatıldı.

Trabzon’da Yarı Maraton’un detayları belli oldu

Trabzon’da her yıl Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve bu yıl 37. Gerçekleştirilecek olan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 2. 10 Km. Koşusu ve 22. Halk Koşusu ile ilgili olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde basın toplantısı düzenlendi.


Basın toplantısına Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon il Başkanı Haydar Revi ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk katıldı.

19 Şubat Pazar günü yapılacak olan maratonun ilimizin tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade eden Trabzon Valisi Yüzel Yavuz  emeği geçenlere teşekkür etti

Basın toplantısında Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 2. 10 Km. Koşusu ve 22. Halk Koşusu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

BASIN TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Trabzon’da Yarı Mataon’un detayları belli oldu

“Trabzon Büyükşehir Belediyesi, gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Atletizm federasyonu ile yıllardır ortaklaşa yapmış olduğumuz İlimizin Kurtuluş etkinliklerinden olan, bu yıl da 37.’si düzenlenen “Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu”, 2. 10 Km. Koşusu ve 22. Halk Koşusu 19 Şubat 2017 Pazar günü yapılacaktır.

Söz konusu organizasyonumuza her yıl ülkemizden yüzlerce atletizm lisanslı sporcuların yanı sıra, Türki Cumhuriyetlerinden ve de çeşitli ülkelerden sporcular katılmaktadırlar.

Geçen yıl toplam Yarı Maratona 328 yerli ve yabancı sporcu iştirak etti.

Bu yıl bu gün itibariyle organizasyonumuza Toplam 411 sporcu elektronik posta yoluyla müracaatlarını yaptırmış bulunmakladırlar. Kayıtlar 18 Şubat Cumartesi saat 17:00’a kadar sürecektir.

Trabzon’da Yarı Mataon’un detayları belli oldu

Bu yıl parkuru Atletizm Federasyonuyla istişare yaparak Uluslararası ölçümcüler eştiğinde değiştirip. Atatürk Alanından başlatarak, Maraş caddesi takiben eski sahil yolana inerek halkımızın da etkinliğimizi seyretmelerini sağladık. Yarı Maratonumuz 19 Şubat Pazar günü saat 09:15’de Atatürk Alanı önünden başlayarak, Maraş caddesi,  Büyükşehir Belediye Başkanlığımız önünden dönüp sahil yolana inilip, Pazarkapı balıkçı kavşağından dönülerek, eski sahil yolu takip edilerek, Ayasofya Camisinin önündeki akıllı kavşağından geçip, Beşirli İMKB Okulu dönüşünden dönülerek tekrar Ayasofya akıllı kavşağından devam ederek, Cemal Kamacı Spor Merkezimiz önünde bulunan Reşadiye kavşağından dönülerek bahsettiğimiz yerlerden tekrar geçmek suremle Cemal Kamacı Spor Merkezimiz önünde sona erecektir. Yarı Maratonumuz anlaşılacağı üzere iki tur şeklinde yapılacaktır.

10 km. koşumuzda bu güzergahta olacak ancak, o tek tur olarak Cemal Kamacı Spor Merkezimiz önünde sona erecektir.

Ayrıca şehrimizde yaşayan atletizme gönül vermiş, değerli halkımızın iştirakiyle de “halk koşusu"nu düzenliyoruz. Bu yıl da etkinliğimizde hep beraber el ele koşmak üzere kendilerini Pazar günü saat 09:00’da eşofmanlarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığımız önüne davet ediyorum. Birlikte Başkanlığımız önünden koşarak Reşadiye kavşağından dönerek Avasofya akıllı kavşağına gidip oradan dönerek. Cemal Kamacı spor Merkezimiz önünde koş omuz sona erecektir. Halk Koşumuz mesafesi de 5 km’dir.

Her yıl organizasyonumuza bildiğiniz gibi, Türki Cumhuriyetlerden, Etiyopya, Gürcistan ve Kenya2dan katılım olmakta bu yıl da bu ülkelerden mailler aldık ve sporcuların istekleri üzerine, organizasyon komitemizce davet yazıları gönderdik.

Trabzon’da Yarı Mataon’un detayları belli oldu

Yarı Maratonumuz, Uluslararası organizasyon olduğundan ödüllerde dolar olarak verilmektedir. Yarı Maratonumuz, 18-39yaş grubu bay-bayan ve 40 ila 80 yaş arası veteranlar olmak üzere toplam 14 kategorilerinden oluşmaktadır.

Halk Koşumuz ve 2. 10 Km. koşumuz türm Trabzon Halkına açık olup, kayıtlar Belediyemize ait Cemal Kamacı Spor Merkezimizde 17 şubat Cuma gününe kadar yapılmaktadır.

ÖDÜLLER

Yarı Maraton - Erkekler –Kadınlar: 1.’ye 3 Bin Dolar, 2.’ye 2000 Dolar, 3.’ye Bin Dolar, 4.’ye 500 Dolar ve 5.’ye 300 Dolar.

10 KM. Koşusu – Erkekler – Bayanlar: 1.’ye bin TL, 2.’ye 750 TL ve 3.’ye 500 TL.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat