Trabzon'da sahnede neler var?

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Rulet" ve "Gogo" adlı oyunları seyirciyle buluşturacak.Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Nesimi Kaygusuz'un yönettiği, Kosta Kortidis'in yazdığı oyunda Ceyhun Gen, Fatih Topçuoğlu ve Ahmet Uzuner rol alıyor.Oyun, 1943

Trabzon'da sahnede neler var?

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Rulet" ve "Gogo" adlı oyunları seyirciyle buluşturacak.

Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Nesimi Kaygusuz'un yönettiği, Kosta Kortidis'in yazdığı oyunda Ceyhun Gen, Fatih Topçuoğlu ve Ahmet Uzuner rol alıyor.

Oyun, 1943 yılının mart ayında Stalingrad'ın doğu bölgesinde Rus kontrolünde bulunan ve Alman savaş esirlerinin yer aldığı küçük bir tutukevinde geçen olayları anlatıyor.

"Rulet", 12-14 Şubat tarihlerinde Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

"GOGO" KÜÇÜK İZLEYİCİLERLE BULUŞACAK

TDT ayrıca "Gogo" adlı çocuk oyununu sahneleyecek.

Ümit Dikmen'in yazdığı, Emre Ön'ün yönettiği oyunun dekorunu Özlem Karabey, kostümlerini Ceren Karahan, ışık tasarımını Nihat Bahar, müziklerini ise Tunay Uzuner hazırladı.

Ahmet Uzuner, Burak Fındıkçı, Sercan Şanlı, Taha Mataracı, Selin Poyraz, Senem Göktürk, Aykut Güner ve Merve Soyalp'ın rol aldığı eser, 15 ve 18 Şubat'ta Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde küçük izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Oyunda, yarım kalan evini tamamlamak isteyen Gogo'nun, ağaç kovuğunda yaşayan ve arasının bozuk olduğu komşu fare ile arasında geçenler anlatılıyor.

RESİM SERGİSİ

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde Melek Boran Başaçıkoğlu'nun ''Renklerdeki Huzur'' adlı resim sergisi yer alıyor.

Sergi, 16 Şubat Pazartesi gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat