Trabzon'da resim sergisi açıldı

 Trabzon'da resim sanatçısı Canan Onur'un "Acıya Dokunmak" adlı resim sergisi açıldı.Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılışına, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğ

Trabzon'da resim sergisi açıldı

 Trabzon'da resim sanatçısı Canan Onur'un "Acıya Dokunmak" adlı resim sergisi açıldı.
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılışına, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacisalihoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve çok sayıda davetli katıldı.
Öz, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'un kültür ve sanat şehri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Trabzon her alanda başarılı sanatçılar yetiştirmiş bir ildir. Kültür sanat şehri kimliğinin aşağılara inmemesi, göç ve benzeri sebeplerle kaybedilmemesi için ilimizde potansiyelimiz var. Üniversitemiz, derneklerimiz, sivil toplumumuz var. Tarihi dokumuz ve müzelerimiz var. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sanata destek vermeye devam edeceğiz. İlimizin kültür sanat altyapısını hep beraber güçlendireceğiz."
Gümrükçüoğlu ise Trabzon'a bir sanat müzesi kazandırılacağını ifade ederek, "Tevfik Serdar Kültür Merkezi'ni kent müzesi haline getirme yolundaki tüm işlemler tamamlandı. Yapım işleminin başlamasıyla 24 saat kullanıma açılacak güzel bir kent müzesi ile Trabzon'umuzu buluşturacağız" dedi.
Trabzon'da yine büyük bir sanat ve kültür kulvarı yapılacağını vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Ortahisar Mahallesi'nde de bir edebiyat müzesi yapacağız. Trabzon'umuzu büyük bir kültür sanat ve kongre merkezi ile buluşturacağız. Trabzon kültürsanat şehri olma yolunda zirveye ulaşacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat