Trabzon'da muhteşem sergi

Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıldönümü anısına Trabzon’da “Cumhuriyetin 87. yılında 87 eser, 87 sanatçı” adlı resim sergisi açıldı.10 ayrı ilden yaklaşık 100 sanatçının eserinin katıldığı sergi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde görücüye çıktı. Sanatçıların

Trabzon'da muhteşem sergi

Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıldönümü anısına Trabzon’da “Cumhuriyetin 87. yılında 87 eser, 87 sanatçı” adlı resim sergisi açıldı.

10 ayrı ilden yaklaşık 100 sanatçının eserinin katıldığı sergi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde görücüye çıktı. Sanatçıların ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışına Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Derneği Başkanı Gülsün Erbil ve çok sayıda davetli katıldı.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Trabzon’un sanatsal ve kültürel faaliyetler açısından çok hareketli bir kent olduğunu belirterek Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yılı dolayısıyla düzenlenen bu sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzon’un sanat ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi anlamında önemli bir kent olduğunun altını çizerek, “Trabzon öyle bir kent ki burada hafta geçmesin ki bir sergi açılmasın. Trabzon, sanatın, kültürün gerçek manada yaşandığı bir kent. Bu anlamda bu uygarlık kentinde Cumhuriyetimizin 87. yıldönümü nedeniyle açılan sergiye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca yapımı bu ay sonu tamamlanacak olan Hamamizade Kültür Merkezi’nin açılmasından sonra Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’ni sanat müzesine dönüştürmek için gerekli çalışmaları yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Gümrükçüoğlu serginin Trabzon’da düzenlemesine katkılardan dolayı İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Derneği Başkanı Gülsün Erbil’e teşekkür belgesi verdi.

Öte yandan Trabzon Belediyesi ile İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri sergi 5 Kasım tarihine kadar açık kalacak.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler