Trabzon'da muhteşem final!

Yaz ayının gelmesiyle birlikte finallerde peş peşe gelmeye başladı. Okul finalleri, karne heyecanı, turnuvalar derken Trabzon’da hizmet veren müzik dernekleri de birer birer sezona noktayı koyuyor. Önceki akşam Trabzon Hozangel Müzik Halkoyunları Gençlik

Trabzon'da muhteşem final!
Yaz ayının gelmesiyle birlikte finallerde peş peşe gelmeye başladı. Okul finalleri, karne heyecanı, turnuvalar derken Trabzon’da hizmet veren müzik dernekleri de birer birer sezona noktayı koyuyor.
 
Önceki akşam Trabzon Hozangel Müzik Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği de muhteşem bir finalle sezonu bitirdi. Sezon başında ufak bir sarsıntı geçirmesine rağmen çabuk toparlanan Hozangel Derneği bünyesine kattığı muhteşem genç yeteneklerle gelecek yıllar için umut saçtı. 
 
Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türküler Türkü Söyler” programına MİSİAD Genel Sekreteri, gazeteci-yazar Nurcan Yazıcı, Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ve çok sayıda davetli katıldı. 
 
İki bölüm halinde gerçekleştirilen program çoğunu erkeklerin oluşturduğu ama içinde iki bayanın da bulunduğu muhteşem otantik horon gösterisiyle başladı. Bayan horoncular muhteşem oyunlarıyla erkeklere taş çıkartırken, salonda bulunan davetliler uzun süre bayan olduklarını anlamadı. Ardından dernek başkanı Esma Yılmaz yönetimindeki pırıl pırıl gençlerden oluşan muhteşem koro sahne aldı.
 
Birbiri ardına iki güzel türküyle başlayan program sonrasında adeta solistler geçidine dönüştü. Eleme heyecanı yaşar gibi mikrofon başına gelen gençler adeta birbirleriyle yarıştı. Hepsi de izleyenlerden tam puan aldı. Muhteşem sesleri ve sahneye hakimiyetleriyle  göz dolduran gençler gelecek için olumlu sinyaller verdiler. 
 
Bu arada derneğin minik üyelerinden ilkokul 3’üncü sınıf öğrencisi Emine Uzuncan da “Kış Masalı” seslendirirken adeta ‘Beni de unutmayın. Birkaç sene sonra aranızdayım’ Der gibiydi. 
 
İkinci bölümde de birbirinden güzel türküler seslendiren korist ve solistler büyük beğeni topladı. Trabzon Hozangel Müzik Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği kız ve erkek halkoyunları ekiplerinin gösterileriyle renk kattığı gecede konuşan dernek başkanı Esma Yılmaz yorucu bir sezonu geride bıraktıklarını belirterek “Aramıza kattığımız genç arkadaşlarımız var. Hepsi pırıl pırıl çok yetenekli arkadaşlarımız. Gelecekte isimleri çok konuşulacak. Büyüklerine karşı saygılı oldukları gibi işlerine de saygıları var. Çalışmaları aksatmıyorlar, en azından türkü okumayı seviyorlar. Bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma; sunucusundan saz ekibine, solistinden halkoyunları ekiplerine ve şeflerine ve ayrıca bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan siz gönül dostlarımıza sonsuz  teşekkürler ediyorum” dedi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat