Trabzon'da muhteşem fasıl gecesi

Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği ( KA-FEM) Türk Sanat Müziği Topluluğu, muhteşem bir fasıl Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen programı eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak da izledi.

Trabzon'da muhteşem fasıl gecesi
Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği ( KA-FEM) Türk Sanat Müziği Topluluğu, muhteşem bir fasıl gecesiyle sezona nokta koydu. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen programı eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak da izledi.

Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği gecede adeta ilkler yaşandı. Derneğin TSM Koro şefi Recep Ragıp Demeli kendisi gibi müzik öğretmeni olan eşi Filiz Demeli’ye şeflik görevini devrederken kendisi de uduyla ona eşlik etti. “Cansuyum” şarkısında yaptıkları düetle de izleyicilerden büyük alkış aldılar.


Sunuculuklarını Bahar Topaloğlu ile Eyüp Köse’nin yaptığı programda koristler ise serbest kıyafetlerle sahnede yer aldı. İzleyenlere radyo programı keyfi yaşatan şarkılar büyük beğeni toplarken birinci bölümde Uşşak, ikinci bölümde ise Rast eserler seslendirildi. 

Solo eserlerde Ebru Ayhan, Sevilay Özer, Nalan Dumanoğlu, Bekir Yavuz ve Zeki Kamber sahne aldılar. 

Gecenin sonunda bir başka sürpriz ise plaket töreninde yaşandı. Dernek Başkanı Ali Adanur’un kamu görevi nedeniyle il dışında olması münasebetiyle kapanış konuşmasını Trabzon’un ilk kadın dernek başkanı olan ve yıllardır KA-FEM ailesi içerisinde bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öksüz yaptı.


Öksüz, “35 yıldır bu dernekte olmama ve başkanlık yapmama rağmen ilk kez mikrofon başında konuşma yapıyorum. Çok heyecanlıyım. Bu akşam gerçekten ilkleri yaşadık. Benim sahnede konuşma yapmam, Filiz hocamın koroyu yönetmesi, eşi Recep hocamın ona eşlik etmesi ve Bahar arkadaşımızın sunuculuk deneyimi bu akşamın güzel renkleriydi” diye konuştu. 

Konuşmanın ardından KA-FEM Yönetimi tarafından Demeli çiftine çiçek ve plaket verildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat