Trabzon'da Medea sürüyor

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), 2015-2016 sezonunun ikinci oyunu "Medea"yı sahnelemeyi sürdürüyor. Euripides'in yazdığı, Metin Balay'ın Türkçe'ye çevirdiği ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönettiği oyunda Ceyhun Gen, Sinem Bilgin Ersu, Sezai Yılmaz ve Gürkan Erars

Trabzon'da Medea sürüyor

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), 2015-2016 sezonunun ikinci oyunu "Medea"yı sahnelemeyi sürdürüyor.

Euripides'in yazdığı, Metin Balay'ın Türkçe'ye çevirdiği ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönettiği oyunda Ceyhun Gen, Sinem Bilgin Ersu, Sezai Yılmaz ve Gürkan Erarslan rol alıyor.
 
Dekoru Efter Tunç, kostümleri Medina Yavuz Almaç, ışık tasarımı Yakup Çartık, müziği Oktay Köseoğlu'na ait oyunda, sevdiği adamın peşinden yurdunu ve ailesini terk edip başka bir ülkeye gelmiş kadının, yıllar sonra kocasının onu ülkeden kovup kralın kızıyla evlenmek istemesine direnmesinin mitoslara dayalı trajik öyküsü konu ediliyor.
 
Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 23 Ocak Cumartesi 15.00 ve 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.
 
CANIM KARDEŞİM
 
Trabzon’da "Canım Kardeşim" adlı çizgi dizi, müzikli gösteriyle Trabzon'da çocukların beğenisine sunulacak.
 
Çevre duyarlılığı, farklı olanı anlamaya çalışmak, empati, kardeşlik, dayanışma gibi evrensel temaları eğlendirici bir dille ve müzikle sahneye taşıyan gösteri, 23 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’de Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat