Trabzon'da kapalı gişe oynuyorlar

 Tiyatroya ilginin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu Trabzon'da devlet tiyatrosunun sahnelediği bazı oyunlar kapalı gişe oynanıyor.    TDT Genel Sanat Yönetmeni Fatih Dokgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl sezonu ''III. Richard'' adlı oyun i

Trabzon'da kapalı gişe oynuyorlar

 Tiyatroya ilginin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu Trabzon'da devlet tiyatrosunun sahnelediği bazı oyunlar kapalı gişe oynanıyor.
    

TDT Genel Sanat Yönetmeni Fatih Dokgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl sezonu ''III. Richard'' adlı oyun ile açtıklarını belirterek, ''Seyirci oyuna oldukça fazla ilgi gösterdi ve oyunu kapalı gişe oynadık'' dedi.
    

Bu yıl 3 oyun sahnelemeyi düşündüklerini, ayrıca 2 çocuk oyununu da küçük izleyicilerle buluşturmayı planladıklarını vurgulayan Dokgöz, şunları söyledi:
     ''Türkiye'nin en genç tiyatro ekiplerinden biriyiz. Ortaya güzel işler koymaya, başarılı çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Bunu seyirciler takdir ediyor. Oyunlarımıza her kesimden insanlar geliyor, bu da bizi çok mutlu ediyor. Tiyatro bir ihtiyaçtır, bunu tiyatro izleyenler çok iyi bilir. Trabzon'da da vatandaşlar bu tür sanatsal ihtiyaçlarını oyunlarımızı izleyerek rahatlıkla giderebiliyorlar.''
    
     -50 BİNİN ÜZERİNDE SEYİRCİ-
    
     Trabzon'daki tiyatro binasının 330 kişilik kapasiteye sahip olduğunu belirten Dokgöz, ''Son iki sezonda da 50'şer binin üzerinde tiyatro sever oyunlarımızı izledi. Bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Rakam Türkiye ortalamasının üstünde'' diye kaydetti.
     Fatih Dokgöz, vatandaşların ilgisine rağmen, yöneticilerin tiyatroya fazla ilgi göstermediğini, bu durumun kendilerini üzdüğünü ifade etti.
     Trabzon Devlet Tiyatrosu olarak ilde tiyatronun gelişmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Dokgöz, ''Trabzon'da bulunan özel tiyatroların oyunlarını izliyorum. Onlara her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar onlardan gelen her türlü talebe olumlu yaklaştık. Bundan sonra da özel tiyatrolara desteğimiz devam edecek'' dedi.
    
     -TİYATRO FESTİVALİ-
    
     Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren bölge tiyatrolarından biri olan Trabzon Devlet Tiyatrosunun, 07 Ekim 1987 yılında Necati Cumalı'nın ''Boş Beşik'' adlı oyunuyla ilk kez perdelerini açtığını ifade eden Dokgöz, tiyatronun bu süreden sonra 100'ün üzerinde oyun sergilediğini kaydetti.
     İlk olarak 2000 yılında, yapılan ticari antlaşmanın kültürel ayağı olarak, ''Karadeniz'e Kıyısı Olan Ülkeler Tiyatro Buluşması'' olarak başlayan ve daha sonra ''Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'' ile bu yıl 11'incisi düzenlenen festivalde seyirci rekorunun kırıldığını belirten Dokgöz, şunları kaydetti:
     ''Bu yıl Trabzon ve Erzurum devlet tiyatroları ile Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Ermenistan, Gürcistan, Romanya, İrlanda, İspanya, İsrail, İtalya, Japonya, Rusya Federasyonu, İtalya, Litvanya, Tataristan'dan 14 yabancı topluluğu ağırladık. Festivale katılan ülkelerin oyunlarını 6 bin 500 seyirci izledi.
     Önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz festival için şimdiden onlarca ülkeden başvuru var. Bu ülkeler arasından festivale katılacakları belirleyeceğiz. Bu yıl 15 ülkeden 17 ayrı oyunun festivalde yer almasını planlıyoruz. Bu sayı artabilir de.''
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat