Trabzon'da Gugulumdakiler tiyatrosu rekora gidiyor

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu 2016 sezonunda Tamer Küçük’ün yazdığı, Murat Aşar’ın yönettiği 2 perdelik komedi “46’lıklar” oyunu izleyenlerin büyük beğenisini almaya devam ediyor.   Her sezon ortalama 6 bin seyirci ile izlenme rekoru kıran

Trabzon'da Gugulumdakiler tiyatrosu rekora gidiyor
Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu 2016 sezonunda Tamer Küçük’ün yazdığı, Murat Aşar’ın yönettiği 2 perdelik komedi “46’lıklar” oyunu izleyenlerin büyük beğenisini almaya devam ediyor.
 
Her sezon ortalama 6 bin seyirci ile izlenme rekoru kıran Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu, 2016 sezonunda oynadığı “46’lıklar” iki perdelik komedi oyunu ile yine salonları tıka basa doldurarak rekorunu yenilemeye doğru gidiyor.
 
Her oyununda kurum, kuruluş temsilci ve yöneticilerinden, tiyatro ve sinema dünyasından, Trabzon’un üst düzey bürokratlarından insanların izlemeye geldiği Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu’nun 16 Nisan 2016 tarihinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde oynadığı sezon oyunu “46’lıklar”ı izlemeye gelenler arasında Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş de bulunuyordu.
 
Oyun bitiminde yapılan selamlama sonrasında söz alarak izleyenlere ve destek olanlara teşekkür konuşması yapan Genel Sanat Yönetmeni Adnan Taç, ön sırada oturan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş’e hitaben “Bizi izlemeye gelmiş ama bu sezon oyun oynamak için Trabzon Devlet Tiyatrosu sahnesini kendisinden alamadık…” diyerek sitem etti.
 
Adnan Taç’a bu sitemin nedenini sorduğumuzda şöyle dedi; “Bizim arkamızda devlet yok, maaşımızı veren yok, dekorumuzu, kostümümüzü, aksesuarımızı veren yok. Bize ait sahne, teknik ekip ve ekipman da yok. Arkadaşlarımızın emekleriyle ve oyunculuklarıyla Trabzon’da en iyi sponsor ve gişe geliri olan, bilbordlara kadar oyun afişleri kullanan ve oyuncularına ekonomik katkı sağlayabilen bir tiyatroyuz. Trabzon’un ciddi anlamda, özellikle tiyatroya yönelik olarak Trabzon Devlet Tiyatrosu sahnesi dışında ne yazık ki nitelikli sahne bulunmuyor. Mevcut sahnelerde ise ciddi sorunlar yaşıyoruz. Tiyatromuzun ciddi bir seyirci potansiyeli olması nedeniyle en az 300 kişilik sahnelerde oynamak zorundayız. On kişiye, on beş kişiye oyun oynayan bir tiyatro değiliz. Bu nedenle her yıl Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünden sahne tahsisi istiyoruz. Oyun oynamak için bu yıla kadar Trabzon Devlet Tiyatrosu sahnesini ücreti mukabili en çok kullanan tiyatroyuz. 2015 yılı sezonunda 8 oyun oynadık. 2016 yılı sezonu için tiyatromuzun müdürü Uğur Keleş bey ile yaptığımız görüşmelerden bir sonuç alamadığımız gibi taleplerimizin ötelenmesi nedeniyle bir türlü resmiyete de dökülememiştir. Oyunu izledi, oyuncu arkadaşlarımın sahne ile ilgili oyun süresince çektikleri eziyeti gözleriyle gördü. Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun şehirdeki diğer özel tiyatrolara destek olması, sahip çıkması gerekir. Böyle bir sorumluluğu var. Sitemim buna yönelikti.” Dedi.
 
Oyun sonrasında Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, Gugulumdakiler Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Adnan Taç’a yaklaşarak, “Alamadık değil, ben vermedim…” sözünü söyleyerek salondan ayrılması dikkatlerden kaçmadı. Bu söz üzerine yorum yapmayan Adnan Taç “Dervişin fikri neyse zikri de odur, zamana bırakıyorum.” Demekle yetindi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler