Trabzon’da gemi maketi sergisi

Boğaçhan Gökhan Şatıroğlu tarafından açılan sergide geçmişten günümüze kadar olan gemi ve balıkçı teknelerinin sergilendiği sergi Cumartesi gününe kadar Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde gezilebilecek. Aileden gelen balıkçılık hevesiyle gemi maketi yapmaya

Trabzon’da gemi maketi sergisi


Boğaçhan Gökhan Şatıroğlu tarafından açılan sergide geçmişten günümüze kadar olan gemi ve balıkçı teknelerinin sergilendiği sergi Cumartesi gününe kadar Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde gezilebilecek.



Aileden gelen balıkçılık hevesiyle gemi maketi yapmaya başladığını belirten Şatıroğlu, “Trabzon'un Faroz Mahallesinde büyüdüm. İlk hevesimde dayımla maket gemileri yapınca başladı ve sonra bende profesyonel olarak maket yapmaya başladım. Çocukluğumda görmüş olduğum işleri profesyonelleştirdim” dedi.

Trabzon'da gemi maketi işini yapanların sayısının oldukça fazla olduğunu belirten Şatıroğlu, “Ancak bu işleri yapanlar birbirlerini pek fazla tanımıyorlar. Gemi maketi işiyle uğraşanların bir dernek çatısı altında toplanması gerekmektedir” diye konuştu.

3 senedir yaptığı çalışmaları sergilediğini belirten Şatıroğlu, bir geminin ortalama 1.5 ayda yapıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler