Trabzon'da festival sürüyor

Trabzon'da bu sezon 15'incisi düzenlenen "Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali"nde Türkiye dahil 12 ülkenin tiyatro topluluğu, 16 oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor.Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce Trabzon Devlet Tiyatrosu organizasyonund

Trabzon'da festival sürüyor

Trabzon'da bu sezon 15'incisi düzenlenen "Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali"nde Türkiye dahil 12 ülkenin tiyatro topluluğu, 16 oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce Trabzon Devlet Tiyatrosu organizasyonunda 2 Mayıs'ta başlayan ve 15 Mayıs'a kadar devam edecek "15. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali''ne, ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Fransa, İtalya, Macaristan, Portekiz, Gürcistan, Moldova, Tunus, Moğolistan, KKTC ve Rusya'dan tiyatro toplulukları katılıyor.

Festivalde ayrıca Trabzon'un yanı sıra Bursa, Erzurum, İstanbul, Antalya ve Adana Devlet Tiyatrosu da oyun sahneliyor.

Festival kapsamında bugün Moğalistan'ın Şildeg Ungu Tiyatrosu "Aşk Muhteşemdir" adlı oyunu saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Antalya Devlet Tiyatrosu ise "Barış Çiçeği" adlı çocuk oyununu bugün 13.30'da Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde minik seyircilerle paylaşacak.

İtalya'nın Koreja Tiyatrosu "Fransa Şövalyeleri" adlı oyunu 9 Mayıs'ta saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde oynayacak.

Aynı gün Almanya'nın Merlin Kukla Tiyatrosu "Soytarılar Evi" adlı oyunu saat 17.00'de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde sahneleyecek.

Portekiz'in Dobrar Tiyatro Topluluğu "Aydınlık Bir Gün" adlı oyunu 10 Mayıs'ta saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde oynayacak. 10 ve 11 Mayıs'ta "Ruh ve Farkındalık" konulu yetişkinlere yönelik atölye çalışması ise saat 17.00'de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu "Bir Kadın Yarattım" adlı oyunu saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde seyircilerin beğenisine sunacak.

Festivalin 11'inci günü olan 12 Mayıs'ta Kıbrıs'tan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu "Ada" adlı oyunu saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde oynayacak.

"Mim ve Farkındalık" adlı çocuklara yönelik atölye çalışması ise 12, 13 ve 14 Mayıs'ta saat 14.00'de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Gürcistan'ın Sturua Prodüksiyon Tiyatrosu "Ustalar Sınıfı" adlı oyunu 13 Mayıs'ta saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde oynayacak.

Erzurum Devlet Tiyatrosu "80 Günde Devri Alem" adlı oyunu 14 Mayıs'ta saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

RESİM VE FOTOĞRAF SERGİLERİ!

Ressam Abit Güner ve öğrencilerine ait karma resim sergisi Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde yer alıyor. Sergi, 10 Mayıs'a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Ayşegül Özdemir'in "Uyuyan Melekler" adlı fotoğraf sergisi, Forum Alışveriş Merkezinde yarın açılacak. Anneler Günü etkinlikleri kapsamında organize edilen ve yenidoğan bebeklerin fotoğraflarının yer aldığı sergi, 15 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat