Trabzon'da edebiyat evi olacak

Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün projesi kapsamında Ortahisar ilçesi Kanuni Parkı’ndaki tarihi Trabzon Evi, Edebiyat Müzesi’ne dönüştürülüyor. Müzede Trabzonlu yazar ve sanatçıların eserleri, kitapları, kullandıkları özel eşyaları, fotoğrafları,

Trabzon'da edebiyat evi olacak
Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün projesi kapsamında Ortahisar ilçesi Kanuni Parkı’ndaki tarihi Trabzon Evi, Edebiyat Müzesi’ne dönüştürülüyor. Müzede Trabzonlu yazar ve sanatçıların eserleri, kitapları, kullandıkları özel eşyaları, fotoğrafları, kitaplarının ilk baskıları sergilenecek. 
 
Kanuni Parkı’nın içinde daha önce çeşitli amaçlarla kullanılan tarihi Trabzon Evi, Edebiyat Müzesi’ne dönüştürülmek için restore edilmeye başlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan restorasyon çalışmalarının yaklaşık 450 bin liraya mal olması beklenirken, Edebiyat Müzesi’nin 2016’nın yaz ayında bitirilmesi planlanıyor.
Türkiye’de şu anda Adana, Ankara, Diyarbakır, Erzurum,İstanbul, Kütahya’da edebiyat müzeleri bulunuyor. Sanatın her alanında büyük değerler yetiştiren Trabzon’un Edebiyat Müzesi hizmete açıldığında müze kafeleri ile bulunduğu semtte yaşayan bir mekan olarak da kullanılacak.
 
Müze restorasyonu bittiğinde, sanatçılardan kurulu bir komisyon, Trabzonlu yazar ve sanatçıların müzede sergilenecek değerlerini belirleyecek, sanatçıların kullandığı eşyalar toplanacak. Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, Edebiyat Müzesi’nin Trabzon’da kurulması, sanata ve sanatçıya Trabzon özelinde verilen önemli bir değer olduğunu belirterek müzenin Karadeniz Bölgesi’nde de bir ilk olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat