Trabzon'da dans yarışması

Dans Sporu (Latin&Standart) Kulüplerarası Türkiye Şampiyonasına 4. etabı Trabzon'da yapıldı. Türkiye Dans Federasyonu (TSDF) Başkanı Tolga Han Çinkitaş, Türkiye'nin dans sporuna büyük bir ilgi duyduğunu belirterek, yılsonuna kadar 10 bin sporcuyu ve 500 k

Trabzon'da dans yarışması

Dans Sporu (Latin&Standart) Kulüplerarası Türkiye Şampiyonasına 4. etabı Trabzon'da yapıldı. Türkiye Dans Federasyonu (TSDF) Başkanı Tolga Han Çinkitaş, Türkiye'nin dans sporuna büyük bir ilgi duyduğunu belirterek, yılsonuna kadar 10 bin sporcuyu ve 500 kulüp hedeflediklerini söyledi.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu Türkiye Şampiyonası 4. etabı Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde organize edilen yarışmaya 230 sporcu katıldı. Bir birinden güzel dansların sergilendiği yarışmada sporcular kadar izleyenlerde heyecanlıydı. Kapalı Spor Salonu'nu dolduran Trabzonlu izleyiciler, sporcuları dikkatle izleyerek hoş vakit geçirdiler.
 

Türkiye Dans Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, Türkiye'de dans sporuna ilginin çok arttığını belirterek, "Sportif bir amaçla dans yapıldığını herkes öğrendi. İnanılmaz bir kulüpleşme var. Türkiye şuanda kulüp sayısı 120 geçti. 7 Bin sporcuya, Bin antrenöre ve 700-800 civarında ise hakeme ulaştık. Yılsonuna kadar hedefimiz 10 Bin sporcu ve 500 kulübe ulaşmak. Bunu gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Çünkü her geçen gün ilgi artıyor" dedi.

Dans Sporunu artık sadece Ankara, İstanbul ve İzmir olarak değil tüm Anadolu'yu kapsayacak şekilde düşündüklerini belirten Tolga Han, "Spor ve Kültür kenti olan Trabzon'un bu spor dalında da iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Trabzon gibi gençlerin yoğun olduğu Anadolu'ya bu sporu daha da etkinleştirmek istiyoruz. Bunun içinde her türlü desteği almaya ve vermeye hazırız. Diyarbakır'da yeni bir kulüp kurmak çalışmaları sürüyor" ifadesini kullandı.

Yarışmaya katılan minik sporcular ise dereceye girmek için mücadele edeceklerini belirttiler.

Trabzon etabının ardından 29 Nisan'da Bodrum'da 5. Etap ve 3 Haziran İstanbul'da yapılacak olan 6. Etap'ın ardından 1,2 ve 3'ler belli olacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat