Trabzon'da büyük buluşma

Trabzon'da “Tulum-Gayda El Ele” başlığı altında bir konser düzenleniyor. 23 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek olan konserde gayda ve tulum hakkında da açıklamalarda bulunulacak. TTSO AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Yakup Karbuz etkinliğin temel amacının kült

Trabzon'da büyük buluşma

Trabzon'da “Tulum-Gayda El Ele” başlığı altında bir konser düzenleniyor. 23 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek olan konserde gayda ve tulum hakkında da açıklamalarda bulunulacak. TTSO AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Yakup Karbuz etkinliğin temel amacının kültürlerarasındaki yakınlığa dikkat çekerek sanatın dostluk ve barışa çağıran dilinden yararlanmak olduğunu kaydetti. Karbuz, etkinliğin ücretsiz olacağını da vurgulayarak şunları söyledi: “TTSO AB Bilgi Bürosu 2008 yılında düzenlediği etkinliklerle Kültürlerarası Diyalog kavramına vurgu yapmayı kendisine temel amaç olarak belirlemişti. Karadeniz bölgesindeki derin kültürel birikim ve sanata olan duyarlılık gerçekleştirdiğimiz etkinlikler sayesinde bir kez daha gün yüzüne çıktı. Etkinliklerimiz bölgemizin tanıtımı açısından da oldukça yararlı oldu. Tulum-Gayda El Ele konseri de aynı anlayış çerçevesinde düzenleniyor. Bölgemizin çok sevilen bir çalgısı olan tulumla yine keyifle dinlediğimiz gaydanın yan yana gelmesi oldukça önemli. Her iki çalgı arasındaki benzerlik aslında insanların ortak kültürel mirasına da işaret ediyor. Üstelik bu kadar yakın iki çalgı ilk kez bu etkinlik sayesinde yan yana geliyor. Kuşkusuz bu çabamız yeni üretimlerin de önünü açacaktır diye düşünüyorum”

Köylüler gayda dinleyecek

Konserin 22 Ocak Perşembe günü Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya Köyü'nde de düzenleneceğini belirten Karbuz, “Gayda sanatçısı Richard Laniepce ve tulum sanatçısı Birol Topaloğlu köylülerle biraraya gelerek tulumun anavatınında hem müzik şöleni verecekler hem de köylülerle sohbet edecekler. Belki de tulumun dışında ilk kez gayda dinleyecek olan köylülerin nasıl tepki vereceğini hem bizler hem de sanatçılarımız merak ediyorlar. Belki de her iki çalgının ezgileri kol kola girecek ve büyüleyici bir ortamla karşı karşıya geleceğiz” dedi. Trabzon'daki konser ise 23 Ocak Cuma günü saat 19:00'da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın 8. katta bulunan konferans salonunda gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat