Trabzon'da ''Bilim Şenliği'' başladı

Trabzon Bilim ve Sanat Merkezince bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ''Bilim Şenliği'' başladı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde kurulan Bilim Şenliği fuarının açılışına, Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan

Trabzon'da ''Bilim Şenliği'' başladı

Trabzon Bilim ve Sanat Merkezince bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ''Bilim Şenliği'' başladı.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde kurulan Bilim Şenliği fuarının açılışına, Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Faik Kayagil ile öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Kayagil, fuarda yer alan bilimsel setlerin tamamının, öğrencilerin hayata geçirmek istedikleri projeleri anlattığını söyledi.

Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi'nin öğrencilere mekan ve araç imkanı sağlamasının yanı sıra doğru yönlendirmede bulunduğunu ifade eden Kayagil, ''Şenliğimizin amacı, bilimi ve bilimsel çalışmayı sevdirmek. Katılımcıların basit bilimsel olguları fark etmelerini sağlamak. Merak duygularının, araştırma ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini sağlamak. Farklı konularda gerçekleştirilen gözlem ve uygulamalarla öğrencilerimize disiplinler arası bakış açısı kazandırmayı istiyoruz'' diye konuştu.

Etkileşimli uygulamalarla, bilime olan bakış açısını olumlu yönde değiştirmeyi arzuladıklarını vurgulayan Kayagil, fuarın 22 Nisan tarihine kadar ziyarete açık kalacağını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından matematik, fen bilgisi, fizik, astronomi, kimya ve biyoloji branşlarında hazırlanan bilimsel setlerin oluşturduğu stantlarının açılışı yapıldı.

Öğrencilerin ve davetlilerin gezdiği fuarda, plazma topu ile eğik düzlemde yarış stantları ilgi gördü.

Bu arada fuarın bulunduğu alanda, TÜRKSAT tarafından açılan Gezegenevi'nde öğrencilere astronomi sunumları da yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat