Trabzon Necip Fazıl'ı andı

Anma programında bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Üstadın yetiştirdiği nesiller, bu milletin yolunu aydınlatmaya devam edecek" dedi.Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına Trabzon Belediye Baş

Trabzon Necip Fazıl'ı andı

Anma programında bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Üstadın yetiştirdiği nesiller, bu milletin yolunu aydınlatmaya devam edecek" dedi.

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Prof. Dr. Osman Kemal Kayra'nın konuşmacı olarak katıldığı programda ayrıca Sebahattin Şentürk, Enver Topsakal ve Tahir Usman da, Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini seslendirdi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Necip Fazıl Kısakürek'in önemli bir fikir üstadı ve mütefekkir olduğunu belirterek şöyle konuştu: "O, benim çok küçük yaşlarda olduğum anlardan itibaren bu millete yön verdi. Hiçbir menfaat gütmedi. Onun yetiştirdiği nesiller bu nezih milletin yolunu aydınlatmaya devam edecek. Ölümünün 27. yıldönümünde rahmetle anıyorum. Allah nur içinde yatırsın."

Anma programına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Osman Kemal Kayra, Necip Fazıl'ın her eserinin kendi sahasında anormal derecede ilgi uyandırdığını belirterek şunları söyledi: "Necip Fazıl, büyük bir şair, mütefekkir ve fikir adamıdır. Onun fikir ve düşünceleri geniş kitleleri derinden etkilemiş ve etkilemeye de devam etmektedir."
Başkan Gümrükçüoğlu, anma programına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Osman Kemal Kayra'ya, şiirlerini seslendiren Sebahattin Şentürk, Enver Topsakal ve Tahir Usman'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat