Trabzon ismini Dünyaya duyurdu

Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğrenim gören 16 yaşındaki genç kızın ulusal ve uluslararası düzeyde birçok birinciliği bulunuyor. Dilara Mataracı (16), AA muhabirine yaptığı açıklamada, resme ilgisinin çok küçük yaşlarda başladığını belirterek,

Trabzon ismini Dünyaya duyurdu

Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğrenim gören 16 yaşındaki genç kızın ulusal ve uluslararası düzeyde birçok birinciliği bulunuyor.

Dilara Mataracı (16), AA muhabirine yaptığı açıklamada, resme ilgisinin çok küçük yaşlarda başladığını belirterek, ''Küçüklüğümden beri resim yapıyorum, 'resim hayatımın bir parçası' diyebilirim. Yazılı defterlerde bile, yazıların arasına varıncaya kadar boş bulduğum her yere resim çiziyorum'' dedi.

Resme ilgisini annesinin fark ettiğini, kendisini her zaman desteklediğini ifade eden Mataracı, ''Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu 3. sınıftayken rehber öğretmenim yeteneğimi fark ederek beni Bilim ve Sanat Merkezi'ne yönlendirdi. Sınavları kazanarak buradaki derslere katılmaya başladım'' diye konuştu.

Mataracı, geçen yıl Slovenya'da ''Galery of Young People's Art Works Celje'' tarafından düzenlenen ''Ben Kimim'' 13. Uluslararası Resim Yarışması'nda dünya birincisi, 2007 yılında Makedonya'daki ''The Small Montmarte Of Bitola Yarışması''nda dünya birincisi, 2008 yılında Hindistan'da düzenlenen ''Renklerle Benim Kültürüm'' konulu geleneksel ''Shankar's Uluslararası Çocuk Sanatları Yarışması''nda dünya ikincisi olduğunu kaydetti.

Mataracı, ''Ülke genelinde ise Kütahya Evliya Çelebi Çocuk Resimleri Yarışması ile bir dergi tarafından düzenlenen 'Unutulanlar' konulu resim yarışmasında birinci oldum. İl genelindeki yarışmalarla birlikte toplam 11 ödülüm bulunuyor'' dedi.

Resim yapmanın kendisi için vazgeçilmez bir tutku olduğunu ifade eden Mataracı, ''Resim yaptığım zaman yaşadığımı hissediyorum. Sinemaya gittiğimde bile elimde küçük bir defter oluyor, her zaman bir şeyler çiziyorum. Mimar Sinan Üniversitesi resim veya grafik bölümünde eğitimime devam etmek istiyorum'' diye konuştu.

Dilara Mataracı, ilk kişisel resim sergisini Trabzon Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde açtığını, ikinci kişisel sergisini İstanbul'da açmayı planladığını sözlerine ekledi.

Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi uzman resim öğretmeni Veysel Acar ise merkezlerine sınavla alınan öğrencilerin çok değişik eğitim kademelerinden geçtiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
''Merkezimizde öğrencilerimize ilk olarak 'destek eğitim' diye adlandırdığımız iletişim, bireysel gelişim, grupla çalışma tekniklerinin yanı sıra diğer gerekli dersleri veriyoruz. Daha sonra bireysel yetenekleri geliştirici, ardından özel yetenek geliştirici programlar var. Özel yetenek geliştirici programda öğrenciler sanatın hangi alanında kendilerini daha iyi hissediyorlarsa ya da duygu ve düşüncelerini daha iyi ifade edebileceklerse o alana yönlendiriliyor.''
Dilara'nın Bilim ve Sanat Merkezi'ni kazandığında ilköğretim 3. sınıf öğrencisi olduğunu belirten Acar, şunları kaydetti:
''Öğrencimizin 16 yaşında olmasına rağmen 3'ü dünya çapında olmak üzere 11 ödülü var. Ayrıca merkezimizde proje aşamasında hazırladığı 'eski' temalı resimlerin yer aldığı ilk kişisel sergisini açtı. Toplam 20 resmin yer aldığı sergi Dilara'nın yaklaşık 1 yıllık çalışmasının ürünü. Dilara, resim sanatçısı olarak adlandırabileceğimiz bir öğrenci ve bu anlamda sergisi Trabzon'da 16 yaşındaki bir sanatçının açtığı ilk resim sergisi.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat