Trabzon Federasyonundan şölen

Trabzon’dan bin kilometre uzakta, İstanbul’da düzenlenen Organizasyonuna ilgi beklenenden fazla oldu. Erol Yanık ile Hayri Ayvaz’ın sunduğu gece, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Ardından şehitlerin ruhu için Kur’an okundu.  Gecenin

Trabzon Federasyonundan şölen

Trabzon’dan bin kilometre uzakta, İstanbul’da düzenlenen Organizasyonuna ilgi beklenenden fazla oldu.

 

Erol Yanık ile Hayri Ayvaz’ın sunduğu gece, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Ardından şehitlerin ruhu için Kur’an okundu.

 

Gecenin protokol konukları arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Sarı, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, İstanbul Bakkallar Odası Başkanı İsmail Keskin, CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi, KARKON Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Söğüt, Amasya Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Aktaş, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Sıtkı Ada, Ordu Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı Salih Ziya Cörüt, ŞALFED Başkanı Muzaffer Bayraktar, Kurucu Başkanı Harun Özdemir,   KARKON Genel Sekreteri Ethem Bakar, Trabzon Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Seyfi Erbaş, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu Gaziosmanpaşa Trabzonlular Derneği Başkan Yardımcısı Remzi Çilingir Meslekte Muhasebeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hayri Öztürk ve çok sayıda sivil toplum örgütü yöneticileri yer aldılar.

 

KARKON (Karadenizliler Konfederasyonu) Genel Başkanı ve geceyi düzenleyen Trabzon Federasyonu Başkanı Tahsin Usta, gecenin anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Bilindiği gibi Trabzon’umuz, Rus orduları tarafından iki yıl süreyle işgal edildi. Yöre halkı göçe zorlandı. Trabzon ve bütün Anadolu’ya karamsarlık hakimdi. 1917’de Rusya’da devrim olunca 24 Şubat 1918’de Rus orduları geri çekildikten sonra Türk kuvvetlerinin şehre girmesiyle esaret sona ermiş oldu. Biz de bir daha düşman işgaline uğramamak ve bu bilincimizi canlı tutmak için 24 Şubat gününü kurtuluş günü olarak kutluyoruz. Dünya döndükçe de kutlamaya devam edeceğiz.

Düşman işgalinin ne demek olduğunu iyi bilen Trabzonlular, Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşı’na dört elle sarıldılar. Karadeniz, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı yerdir. Trabzon ilk direniş örgütlerinin, derneklerinin kurulduğu yerdir. 19 Mayısta ve Kurtuluş Savaşında Atatürk’ün yanında ve ön saflarda olan biz Trabzonlular bu günde onun ilkelerinin ve kurduğu cumhuriyetin bekçileriyiz. Bunun için Yaşasın Türkiye ve Ne utlu Türküm Diyene diyoruz.

          

Karadeniz uzun yıllardır göç vermektedir. Bugün Trabzon’da yaşayanlardan daha çok Trabzonlu İstanbul’da yaşamaktadır. Ülkemizin ve hâttâ Dünya’nın her tarafında Trabzonluya rastlamak mümkündür. Bizler gurbete gelirken gözümüzün yaşı görünmesin diye dönüp geriye bakmadık. Ama Trabzon’umuzu da unutmadık. Kültürümüzü ve değerlerimizi unutmadık. Trabzon’dan bin kilometre uzakta, Trabzon’u yaşamaya ve yaşatmaya çalışan siz değerli hemşehrilerimize ve derneklerimize çok teşekkür ediyoruz.

        

Trabzon Karadenizin ağabey kentidir. Bizimde üyesi olduğumuz Karadeniz Konfederasyonu ile birlikte başarılı işler yapacağız, bölgemizin çıkarlarını savunacağız.

       

Ortadoğu ülkeleri kaynıyor. En son Libya’da karışıklıklar çıktı. Orada öldürülen tek Türk ne yazık ki Trabzon’lu bir hemşehrimiz oldu. O da bundan üç ay önce iş için gurbete, Libya’ya gitmişti. Kendisine rahmet, bütün Trabzonlulara baş sağlığı diliyoruz. Oradan gemiyle gelenlerin birinin sırtında Trabzonspor forması olduğu da gözlerinizden kaçmamıştır. İşte Trabzonlu olmak böyle bir şeydir” Tahsin Usta, gecenin düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

        

Geceye sanatçı olarak Sevim Akın, Özkan Pekin, Muhammed Yamaç, kaval ustası Kerim Aydın, Şalpazarı Kasımağzı Köyü Derneği kolbastı ekibi, Sayvançatak Köyü Derneği kız horon ekibi ve Sancaktepe Şalpazarlılar Derneği erkek horon ekibi katıldılar. Salondaki seyircilerde horona  iştirak ederek geceyi şenlendirdiler.Gece ilerleyen saatlerde güzel bir ortamda sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat