Trabzon Edebiyatında Yeni Bir Ses

 Ebâbil isimli edebiyat, kültür ve düşünce dergisi Aralık ayı itibariyle yayın hayatına başladı.Söyleşiden hikâyeye, denemeden şiire, araştırmadan gezi yazısına, fotoğraftan kitap ve film tanıtımına değin zengin bir içeriğe sahip olan dergi üç ayda bir ok

Trabzon Edebiyatında Yeni Bir Ses

 

Ebâbil isimli edebiyat, kültür ve düşünce dergisi Aralık ayı itibariyle yayın hayatına başladı.

Söyleşiden hikâyeye, denemeden şiire, araştırmadan gezi yazısına, fotoğraftan kitap ve film tanıtımına değin zengin bir içeriğe sahip olan dergi üç ayda bir okurlarıyla buluşmayı hedefliyor.

Dergi ekibi adına konuştuğumuz Şener Yiğit bireyselliğin ve tüketimin ön plana çıkartıldığı bir dönemde yaşadığımızı ve insan doğasına aykırı olan bu durumların içinde bulunduğumuz çağın en büyük sorunlarından olduğunu dile getirdi. Ayrıca ülkemizde son yıllarda artan kutuplaşmalar sonucu insanların bir birlerinden uzaklaştırıldığını belirten Yiğit sözlerine şu şekilde devam etti: “Ebâbil Dergisi ekibinin bir araya gelmesi de bu başlangıç noktalarına dayanıyor. Hak ve hakikatten beslenip, bu coğrafyanın milli ve manevi değerlerini idrak etmeye gayret eden bir ekip olarak, topluma nasıl faydalı olabileceğimizi düşündük. Bu amaçla uzun uğraşlar ve tartışmalar sonucu kendi öz değerlerimizden beslenen, İslâmi hassasiyetleri olan, hakikatleri dile getirerek dürüst insanların bayraktarlığını yapacak ve mevcut yapılar arasında köprü vazifesi görerek insanların bir birlerini daha iyi anlamalarını sağlayacak bir dergi oluşturmaya karar verdik.”

Yiğit, ekip olarak bu düşünceler doğrultusunda yola çıktıklarını ve derginin ilk sayısının da bu amaçla “Çağ Kalbimize Dokundu” başlığı ile yayınlandığını dile getirdi.  Araştıran, düşünen ve sorgulayan bir gençlik idealini savunduklarını belirten Yiğit, son olarak Ebâbil Dergisi’nin modernizmin dayattığı unsurlar nedeniyle fark edilmeyen ve sesini duyurmayı amaçlayan yazarların arkasında olacağını ifade etti.

Ebâbil Dergisi ekibinde yer alan isimler ise; Şener Yiğit, Merve Kalaycı, Merve Yeşilbağ, Kadir Bekâr, Hacer Uzun, Özge Yiğit, Rüveyde Yeşilbağ ve Abdulkerim Aydın.

ebabil_kadro.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat