Tiyatro krizine içeriden atama

 İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na krizin ardından ilk atama geldi. Yeni yönetmelik değişikliğinin ardından 6 yönetim kurulu üyesi ile birlikte istifa eden Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu'ndan boşalan koltuğa Şehir Tiyatroları'nda son olara

Tiyatro krizine içeriden atama

 

İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na krizin ardından ilk atama geldi. Yeni yönetmelik değişikliğinin ardından 6 yönetim kurulu üyesi ile birlikte istifa eden Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu'ndan boşalan koltuğa Şehir Tiyatroları'nda son olarak dramaturg olarak görev yapan bir isim getirildi: Hilmi Zafer Şahin.

 

DAHA İYİ REPERTUVAR

Şahin yaptığı açıklamada 'Sorumluluk aldığımı düşünüyorum. İyi şeyler yapmaya, iyi şeylere çabalayacağım. Hem repertuvar hem de kurum içi anlamda sağlıklı işler yapacağız. Hepsi zaten tanıdığımız, birlikte çalıştığımız insanlar. Amacım şehir tiyatrolarının daha iyi bir repartuvarla daha iyi halkla ilişkilerle iyi bir kurum olmasını sağlamak. Her atanan arkadaşım bu düşünceyle göreve geldi. Ben de aynı şekilde kurumda boşluk yaratmayacak ve kurumu yüceltecek şeyler yapacağım. Her dönemde bu tür sorunlar olabiliyor. Fakat her şeye rağmen şehir tiyatrolarının asla kapatılması ya da insan ve kültür çevresinden ayrılması söz konusu olamaz.'

 

YENİ YANLIŞLAR YAPILIYOR

Hilmi Zafer Şahin'in genel sanat yönetmeni olarak atanmasını eski genel sanat yönetmenleri şu sözlerle değerlendirdi:

Gencay Gürün: Hayırlı olsun. İnşallah başarılı olur. Uzun yıllardır şehir tiyatrolarında çalışan birisi, benimle birlikte de çalışmıştı. Şehir tiyatroları Türkiye'nin en kıymetli müesseslerinden biri. Şu sıralar çok hırpalandı.

Mazlum Kiper: Hayırlı olsun. Şamlıoğlu ve Işık uygulamayı protesto için istifa etti. Bu boşlukta durumu idare etmek için birini atamak son derece yanlış bir karar ve yanlışlar devam ediyor. İstifaları kabul etmiyoruz demek yerine güle güle deyip yenisini atamak oldukça vahim bir durum' şeklinde değerlendirmede bulundu.

Orhan Alkaya: Bu yeni yönetmelikle birlikte şehir tiyatrolarının içinden bir kimsenin bu görevi kabul edeceğini düşünmüyordum.

 

İşte koltuğun yeni sahibi

HİLMİ Zafer Şahin 1958 yılında Antalya'da doğdu. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi ve aynı üniversitede yüksek lisans öğrenimini tamamladı. MSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde, MSM' de ve Beykent Üniversitesi'nde ders veren Şahin 1988 yılında girdiği İBB Şehir Tiyatroları'nda Aslolan Hayattır, Mikado'nun Çöpleri, Kafkas Tebeşir Dairesi ve Kafes gibi çok sayıda oyunda dramaturg olarak görev aldı. Şahin, Şehir Tiyatroları'nda Genel Sanat Yönetmenliği yardımcısı, Baş Dramaturgluk ve Yönetim Kurulu üyeliği de yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler