Tiyatro festivali devam ediyor

12 yıldır devam eden festivale Dünya’nın birçok yerinden konuklar geliyor. Konuklar Trabzon’da ağırlanıp Trabzon’dan Dünya’ya ayna tutuyor. 23 yıllık geçmişiyle Trabzon Devlet Tiyatrosu, festival boyunca 11 ülke ve 15 tiyatro topluluğunun katılımıyla 15 M

Tiyatro festivali devam ediyor

12 yıldır devam eden festivale Dünya’nın birçok yerinden konuklar geliyor. Konuklar Trabzon’da ağırlanıp Trabzon’dan Dünya’ya ayna tutuyor. 23 yıllık geçmişiyle Trabzon Devlet Tiyatrosu, festival boyunca 11 ülke ve 15 tiyatro topluluğunun katılımıyla 15 Mayıs’a kadar sürecek.

Bugün Trabzon Devlet Tiyatro’sunda iki ülke konuk edilecek ve oyunlarını sergileyecekler.

İşte bugünün programı şöyle;

HOLLANDA :

Saat: 13.30

De Stilte Dans Tiyatrosu/Çocuklarla Yaratıcı Dans adındaki oyunda ;  “Çizgideki Sihir” oyununu izleyen çocuklar, koreograf Jack Timmermans’la birlikte dans edecekler.  30 dakika sürecek bu oyunda önemli olan teknik değil, yaratıcılık. İsteyen herkes dans edebilir… Çocukları; somut gündelik yaşamlarının dışına, duyguların soyut dünyasına götürmek: İşte De Stilte Dans Tiyatrosu’nun amacı bu. De Stilte, kendi hikâyelerini yaratmak konusunda çocukları harekete geçiriyor. Hayal güçlerinin sınırsız hikâyelerini… Konuşulamayanı konuşmak, söylenilemeyen şeyleri söylemek, çocukların sanatı hissetmelerini ve sanatın tadını almalarını sağlamaya çabalıyor.

İSPANYA:

Oyuncular: Garbine Insausti, Jose Dault, Edu Cárcamo.

Oyun: Andre ve Dorine

KULUNKA TİYATROSU

Saat:22.00

Andre ve Dorine kim olduklarını unutmamak için geçmişte kim olduklarını ve her daim sevmek için eskiden birbirlerini nasıl sevdiklerini hatırlamaya çalışırlar. 80 dakika sürecek bu oyun, maskeler aracılığıyla şiirsel, görsel başka bir dünyaya köprü kurup, beden dilini kullanarak seyirciye ulaşıyor.. Daktilo seslerinin yankılandığı ve Çello notalarının uçuştuğu, duvarları maziyi yansıtan küçük bir oda... Günlük hayatın rutininde birbirlerini kaybetmiş yaşlı bir çift: Andre ve Dorine . Ama bir şey bu tek düzeliği bozar: Hastalık. Alzheimer; bizim büyük düşmanımız. Anıların, hafızanın, kimliğin yok edicisi…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat