Tek Başına 8 Yıldır Dergi Çıkarıyor

   Türk,yaptığı açıklamada, binlerce yıllık tarihi, barındırdığı yüzlerce sanatçısı ve muhteşem doğasıyla Trabzon ve Doğu Karadeniz'in kültür ve sanat alanında her zaman söz sahibi olduğunu ifade etti. Trabzon'un Türkiye'de adından söz ettiren bir çok san

Tek Başına 8 Yıldır Dergi Çıkarıyor

   Türk,yaptığı açıklamada, binlerce yıllık tarihi, barındırdığı yüzlerce sanatçısı ve muhteşem doğasıyla Trabzon ve Doğu Karadeniz'in kültür ve sanat alanında her zaman söz sahibi olduğunu ifade etti.

 Trabzon'un Türkiye'de adından söz ettiren bir çok sanatçı yetiştirdiğini belirten Türk, "Trabzon'un özelliklerinin daha da tanıtılması ve bilinmesi açısından bizim de bir katkımız olsun istedik. Bu amaçla 2 arkadaşım ile 2004 yılında bir sanat dergisi çıkarmaya başladık" dedi.

 

Türk, kültür, sanat ve edebiyat konularını içeren derginin 2004'ten itibaren yayın hayatına başladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

 

"Dergiyi çıkartmaya başladığım arkadaşlarım daha sonra Trabzon'dan ayrıldı. Bu nedenle derginin hazırlanması, matbaa işlemleri ve yayınlanmasını tek başıma üstlendim. Derginin ilk günden itibaren kalitesinin ve içeriğinin bozulmaması için büyük bir emek sarf ediyorum. Çevremde bu işe meraklı insanlar ve sanatçı dostlarımla derginin yayın hayatını sürdürmesini sağlıyoruz. Tabi burada en önemli destek dergiyi alan okuyanlardan geliyor."

 

Derginin ortalama 4 ayda bir yayımlandığını vurgulayan Türk, "Bazı yıllarda ekonomik sıkıntılar nedeniyle yayımlanma süresi uzayabiliyor. Ama bugüne kadar hiçbir yıl derginin çıkmaması söz konusu olmadı. Bunun için çok mutluyum" diye konuştu.

 

-Trabzon ve bölgenin sanatsal tarihi dergide yer alacak-

 

Serkan Türk, derginin özellikle bölgenin sesini duyurma açısından önemli bir görev üstlendiğini de vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

"Amacım, bölge kültürüne katkıda bulunmak, bölgede yaşayanların sesini ülke geneline yaymak. Bu konuda da önemli başarılara imza attık. Dergide yazısı, yorumları yayımlanan bir çok kişi seminerlere, toplantılara davet ediliyor. Özellikle önümüzdeki günlerde çıkartacağımız sayıda ise Trabzon'un ve bölgenin sinema, tiyatro ve edebiyat alanını kapsayan bir çalışma yayımlayacağız. Bu çalışma ile bölgedeki tüm sanatsal çalışmalara yer vermeye çalışacağız. Son 50 yıllık yerel gazeteler tarandı ve gazetelerdeki sanat sayfaları araştırıldı. Arşiv niteliğinde çalışma oldu."

 

Türk, derginin önceki sayılarının 100 sayfa olduğunu, çıkacak olan son sayının ise 160 sayfa olacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat