Sunay Akın'ın Oyun Müzesi Müftülük Alanı oldu

Sunay Akın'ın Oyun Müzesi'nin alanı sessiz sedasız ilçe müftülük alanı ilan edildi.

Sunay Akın'ın Oyun Müzesi Müftülük Alanı oldu
 
Sunay Akın'ın Oyun Müzesi Müftülük Alanı İlan Edildi


Sunay Akın'ın Oyun Müzesi Müftülük Alanı İlan Edildi
Küratörlüğünü Sunay Akın'ın yaptığı Ataşehir Mimar Sinan Parkı'ndaki Düştepe Oyun Müzesi'nin alanı sessiz sedasız ilçe müftülük alanı ilan edildi. Müzeye boşaltılması için verilen süre geçen günlerde doldu. Müze şimdi zorla boşaltılma tebligatının tedirginliğini yaşıyor.
''İBB BU YANLIŞI DÜZELTSİN''
Yazar – Şair Sunay Akın İstanbul'daki tüm yurttaşları çocuk haklarına sahip çıkmaya çağırarak "Eserlerin anlatıldığı oyun müzesini ortadan kaldırmak karanlığa ve cehalete hizmettir. Çocuk hakları konusunda herkes burada sorumluluk sahibi. İstanbul'daki herkesi çocuk haklarını korumaya davet ediyorum. İBB bu yanlışı düzeltsin." sözleriyle karara tepki gösterdi. Ataşehir Belediyesi kararın yürütmeyi durdurma ve iptali istemiyle dava açtı.
150 KOLEKSİYONERDEN TOPLANDI
Müzede 20'yi aşkın ülkeden ve yaklaşık 150 koleksiyonerden toplanan çocuk oyunları var. Müzede 150 yıllık satranç takımı, Viktorya Dönemi'nin küp oyunları, 100 yıllık ilk taş ev inşa oyunu, ilk uzay oyunlarına varıncaya kadar yüzlerce oyun bulunuyor. Çizgiroman, edebiyat, sinema ve televizyon dünyasının kahramanlarının da yer aldığı müzede bulunan oyun ve oyuncakların tarihi 1800'lerin başına kadar uzanıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat