Stoner İngiltere’de yılın kitabı seçildi

ABD’li yazar John Williams’ın 1965'te kaleme aldığı Stoner adlı kitap 50 yıl sonra İngiltere'de yılın kitabı seçildi. Williams; Kate Atkinson, Julian Barnes ve Stephen Collins gibi isimleri geride bırakarak ödüle değer görüldü.Roman geçen yıl birdenbire A

Stoner İngiltere’de yılın kitabı seçildi

ABD’li yazar John Williams’ın 1965'te kaleme aldığı Stoner adlı kitap 50 yıl sonra İngiltere'de yılın kitabı seçildi. Williams; Kate Atkinson, Julian Barnes ve Stephen Collins gibi isimleri geride bırakarak ödüle değer görüldü.

Roman geçen yıl birdenbire Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çok satan olunca, yayıncıların yeniden ilgisini çekmişti. Ian McEwan, Bret Easton Ellis ve Julian Barnes gibi romancıların olumlu eleştirilerini alan romandan, Tom Hanks gibi ünlü simalar da övgüyle bahsetmişti.

Amerikalı yazar, profesör ve editör John Williams’ın bu eseri, hiçbir otobiyografik unsur içermemekle birlikte yazarın kendi hayatıyla benzerlikler taşımasıyla biliniyor. Tüm dünyada büyük yankı uyandıran roman, kimi eleştirmenlerce dünya klasikleri arasında gösteriliyor. Stoner, görünüşte gelecekle ilgili tek seçeneği ziraat fakültesini bitirip babasının çiftliğini devralmak olan bir gencin bambaşka yönlere giden hayatının hikâyesini anlatıyor.

Stoner, Türkiye’de Kasım ayında Koton Kitap etiketiyle raflardaki yerini almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat