Somalilierin hayatı kısa film!

 Antalya Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, değerler eğitimi çerçevesinde okulun Somalili öğrencilerinin hikayelerini, kısa metrajlı film ile anlatacağı bildirildi. Filmde Somalili öğrencilerinin de yer alacağı belirtildi. Manavgat İlçe Milli Eğitim

Somalilierin hayatı kısa film!

 

Antalya Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, değerler eğitimi çerçevesinde okulun Somalili öğrencilerinin hikayelerini, kısa metrajlı film ile anlatacağı bildirildi. Filmde Somalili öğrencilerinin de yer alacağı belirtildi.
 
Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Somalili öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Bu yıl Manavgat'a gelen Somalili öğrencilerin, Antalya'nın incisi olduğunu belirten Kılıç, Türkçe, Arapça, İngilizce ve Somalice bilen öğrencilerin, turizm beldesinin değerli misafirleri olduğunu kaydetti. 
 
Değerler eğitimi kapsamında okulun Somalili öğrencilerle birlikte kısa metrajlı film çekimi yapacağını belirten Kılıç, bu filmin Türkiye-Somali kardeşliğini daha da pekiştireceğini söyledi. 
 
Kılıç, "Somali'den Manavgatımıza gelen öğrencilerimizi bölge insanımız kısa sürede bağrına bastı. Hepsi zeki ve geleceğin Somalisini inşaa edecekler. Öğrenciler Somali'den Türkiye'ye gelmeleri, Türkiye'de Kastamonu’da Türkçe öğrenme kursuna katılmaları. Konya'dan Manavgat'a gelmeleri ve burada gördükleri sevgi hepsi değerler eğitimi bakımından zengin bir hikaye. Bu hikayeyi kısa metrajlı filme beyaz perdeye aktarmak istiyoruz. Film çalışmalarına kısa süre sonra başlayacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat