Sizden destek bekliyor!

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, tiyatro binasının bulunduğu arazisi konusunda gerek SGK'nın gerek belediyenin devreye girerek kendilerine yardımcı olmalarını, tapunun Kültür ve Turizm Bakanlığı ya da belediyeye devrenin sağlanması yönünde ç

Sizden destek bekliyor!

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, tiyatro binasının bulunduğu arazisi konusunda gerek SGK'nın gerek belediyenin devreye girerek kendilerine yardımcı olmalarını, tapunun Kültür ve Turizm Bakanlığı ya da belediyeye devrenin sağlanması yönünde çalışma başlatılmasını istediklerini belirtti.

Görgün, yaptığı açıklamada, tiyatro binasının bulunduğu arazinin, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tapulu arazisi olduğunu ifade etti.

Arazinin, Hazine ya da belediye arazisi olması halinde sorun olmayacağını, devir işlemlerinin kolay gerçekleşebileceğini kaydeden Görgün, şöyle devam etti:

"SGK, iştiraki olan Emek İnşaat üzerinden arsasını satışa çıkartıyor. Bu konuda SGK'nın hedef gösterilmesi yanlış bir tutum olur, çünkü tapulu arazisini satıyor ancak bizim arzumuz gerek SGK'nın, gerek belediyemizin devreye girerek bize yardımcı olması, tapunun Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ya da belediyeye devrinin sağlanması yönünde bir çalışmanın başlatılması. Zaten mevcut arazi kentsel dönüşüm alanı içerisinde. Bu dokunun korunması ve bozulmaması lazım. Dışarıya yapılacak bir satış, Zağnos Vadisi görünümünü bozacak yapılaşmanın önünü açabilir."

Trabzon'un Türkiye genelinde 12 devlet tiyatrosundan birine sahip olduğuna işaret eden Görgün, "Bu bir şans olarak görülmeli. Yıllık 60 bin seyirci ortalaması ile oynadığımız düşünülürse halkın ilgisi çok yüksek. Kurulduğu yer Atapark. Atapark denildi mi akla tiyatro geliyor. Yılların verdiği bir alışkanlık var. Buradan taşınmamız, sıfırdan başlamak demek. İnsanları yeni yerine alıştırmak için bir bu kadar daha sene geçmesi gerekebilir" dedi.

Görgün, mevcut arazi için çeşitli görüşmeler yaptıklarını da belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu konuda Sayın Valimiz Abdil Celil Öz ile görüştük. Kendisi zaten kültür ve sanata çok önem veriyor. Bu kenti çok önemsiyor. Bu bağlamda Trabzon'un şanslı olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç ile görüştük. Biz projemizi anlatmaya gittik, başkanımızın da projelerini duyunca umutlandık. Çok iyi fikirler sundu bize. Projemize tam destek verdi. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, her sohbette yanımızda olduğunu ve desteğini esirgemeyeceğini bildirdi. Bu anlamda şanslıyız. AK Parti Trabzon Millitvekili Sayın Faruk Özak da çalışmalarımızda bize destek veriyor. Bizim projemize ek olarak mevcut arazide Sayın Valimiz bir Çocuk Kütüphanesi, çocuklara ve gençlere yönelik bir Bilim Sanat Merkezi, ortak alanda bir kafeterya ve otopark fikrini sundu. Eski opera binası mimarisini yeniden hayata geçirerek mevcut tiyatro binamız yerine aynı mimaride bir projeyi sunduk. Sayın Genç de tarihi dokuda bir Engelliler Merkezi fikriyle katıldı bize. Ortak görüşte böyle bir kompleksi bu şehre kazandırma düşüncesi doğdu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler