Sinemacılardan Korsana Savaş

Müzik yapımcılarının ardından, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği de (SE-SAM) korsan yayın ve dağıtımlara karşı yasal yollarla mücadeleye başladı.Müzik sektörü, sektöre ağır darbe vuran korsan MP3'ler ve CD'lere karşı başlattığı mücadelede başa

Sinemacılardan Korsana Savaş

Müzik yapımcılarının ardından, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği de (SE-SAM) korsan yayın ve dağıtımlara karşı yasal yollarla mücadeleye başladı.

Müzik sektörü, sektöre ağır darbe vuran korsan MP3'ler ve CD'lere karşı başlattığı mücadelede başarılı sonuçlar alırken, son yıllarda hızlı gelişimiyle dikkati çeken, ancak, benzer sorunları yaşayan Türk sinema endüstrisi de ''korsan''a karşı savaş açtı.

SE-SAM Başkanı Yılmaz Atadeniz, Birlik bünyesinde danışma ve denetim kurullarını oluşturduklarını belirterek, ''3 ekibimiz araçlarla Türkiye'yi il il gezerek, yerel TV'lerdeki korsan yayınları tespit ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da 81 ilin valiliklerine denetçilerimizin isimlerin bildirip, bize yardımcı olunmasını istedi'' dedi.Atadeniz, 135'den fazla yapımcı şirket üyeleri bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Filmler için yetki belgesi alıp, üyelerimiz adına korsanı takip ediyor ve gerekirse Cumhuriyet Savcılıklarına başvuruda bulunuyoruz. Özellikle Yerel TV'lerde çok sayıda film telif hakkı ödenmeden yayınlanıyor.

İzmir'de, Konya'da, Adana'da, Tekirdağ'da, hemen her ilde sürekli yakalıyoruz ve işlem başlatıyoruz."

Atadeniz, genellikle filmin yapımcısı ve yayınlayan arasında irtibat kurup, telif hakkının ödenmesini sağladıklarını söyledi.
Korsan yayınların ve dağıtımların yurt dışında da gerçekleştiğini belirten Atadeniz, bunlara karşı da mücadele ettiklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat