Şeyh kesenin ağzını açtı

Petrolden elde ettiği devasa servetini uluslararası alanda siyasi ve ekonomik nüfuzunu artırmak için kullanan Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halifa el-Tani, şimdi de sanata el attı.Bu rakam şimdiye kadar bir sanat eserine ödenen en yüksek rakam. Uzun zamandır

Şeyh kesenin ağzını açtı

Petrolden elde ettiği devasa servetini uluslararası alanda siyasi ve ekonomik nüfuzunu artırmak için kullanan Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halifa el-Tani, şimdi de sanata el attı.

Bu rakam şimdiye kadar bir sanat eserine ödenen en yüksek rakam. Uzun zamandır tabloyu koleksiyonunda tutan Yunan armatör George Embiricos, Fransız ressamın bu nadide eserini geçen yıl ölmeden önce satışa çıkardı. Tabloya 220 milyon dolar fiyat biçildi.

El Tani bu aşamada hemen devreye girerek yeni inşa ettiği İslam ve Çağdaş Sanat Müzesi'ne bu değerli eseri kazandırmak için fiyatı 250 milyon dolara çıkardı.

Hatta bazıları Katar emirinin tabloya 300 milyon dolar ödediğini öne sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler