Şevval Sam tarz değiştiriyor

Türk sanat müziği, halk müziği ve arabesk albümlerle sevenlerinin karşısına çıkan Şevval Sam, farklı tarzda bir albüm çalışması içinde olduğunu söyledi.Sunucu Vatan Şaşmaz, türkücü Hüseyin Turan ve Şevval Sam, Fethiye Belediyesi’nin organize ettiği 19 May

Şevval Sam tarz değiştiriyor

Türk sanat müziği, halk müziği ve arabesk albümlerle sevenlerinin karşısına çıkan Şevval Sam, farklı tarzda bir albüm çalışması içinde olduğunu söyledi.

Sunucu Vatan Şaşmaz, türkücü Hüseyin Turan ve Şevval Sam, Fethiye Belediyesi’nin organize ettiği 19 Mayıs Gençlik Şöleni’nde sahne almak üzere Muğla’nın Fethiye ilçesine geldi.

Konser öncesinde Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın davetlisi olarak düzenlenen çaya katılan 3 ünlü isim burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel bir televizyonda bir yarışma programının sunuculuğunu yapan Vatan Şaşmaz, Fethiye’yi çok sevdiğini belirtirken, Şevval Sam ise sürekli olarak Fethiye’ye tatile geldiğini söyledi.

Yapısı gereği tatilini otellerde değil pansiyonlarda geçirdiğini kaydeden Sam, yeni albümünün müjdesini de Fethiye’de verdi. Daha önce sanat müziği, halk müziği ve arabesk albümler çıkaran Şevval Sam, yeni albümünün de farklı bir konsepte olacağını belirtti.

Gazetecilerin "Anadolu rock tarzı bir albüm mü hazırlıyorsunuz." şeklindeki sorusuna Sam, “Gündemimde Anadolu rock yok. Ama müziği algılayışım sınırsız olduğu için yeni bir proje hazırlıyoruz. Farklı bir tarzda olacak. Ben konsept projeler yapmayı seviyorum. Farklı tarzlar benim için farklı deneyimler oluyor. Her tarzın kendine ait gırtlak namesi ve sesi kullanma tekniği var. Bunları denemek benim için çok eğlenceli. Keşif sürecim devam ediyor. Yeni albümde tarzımızı görürsünüz.” dedi.

Sam ailesi olarak annesi ve ablası ile birlikte 18 Temmuz’da Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda bir konser vereceklerini de sözlerine ekleyen Şevval Sam, bir anne iki kız olarak sevenlerinin karşısına çıkaklarını açıkladı.

HÜSEYİN TURAN: HALK MÜZİĞİ KİRLENİYOR

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile uzun uzun sohbet eden türkücü Hüseyin Turan ise halk müziğinin bozulmasından dert yandı.

Televizyonların halk müziğine fazla yer vermemesinden de yakınan Turan, “Halk müziğinin kirlenmiş bir tarafı var. Bizim içimizden insanlar bu işleri bozuyor. Ben kendi çapımda bir şekilde bu işi götürmeye çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunu yapacağı Şevval Sam ve Hüseyin Turan’ın sahne alacağı 19 Mayıs Gençlik Şöleni bu akşam saat 21.00’da Salı Pazarı Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat