Rus ressam'dan sıra dışı resim!

Rus ressam Cepreci Baknahov, dünyaca ünlü Antalya Side Antik Kent'in tarihi ve kültürel varlıklarını resme yansıttı. Rus ressam, Anadolu toprakları üzerinde bulunan en görkemli yapısı Side Antik Tiyatro ile yaptığı resim çalışmasını Apollon Tapınağı ile t

Rus ressam'dan sıra dışı resim!
Rus ressam Cepreci Baknahov, dünyaca ünlü Antalya Side Antik Kent'in tarihi ve kültürel varlıklarını resme yansıttı. Rus ressam, Anadolu toprakları üzerinde bulunan en görkemli yapısı Side Antik Tiyatro ile yaptığı resim çalışmasını Apollon Tapınağı ile tamamladı. 
 
Rus ressam Cepreci Baknahov, Side'de M.S. kalma 10 tarihi ve kültürel varlığın resmini suluboya ya yansıttı. Side çalışmasını tamamlayan Rus ressam Baknahov, Antalya Yivli Minare, Perge, Selge, Termessos, Myra, Olimpos, Tlos, Patara Meclisi ve Xanthos Antik Kent'te yapacağı 20 resimle birlikte toplamda 30 suluboya çalışmasını 'Tarihin Günümüze Yansımaları' ismi ile Moskova'da sergi açacağını söyledi. 
 
 
2 bin yıllık Apollon Tapınağı ile 18 asırlık Tüke Tapınağı'nda resim çalışması yapmanın heyecan verici olduğunu anlatan Baknahov, "Apollon Tapınağı'nı suyuboyaya yansıtmak bana heyecan verdi. Turistlerin meraklı bakışları arasında Apollon Tapınağı'nı resmetmek güzel bir duygu. Side adeta açık hava müzesi. Bu tarihi ve kültürel varlıkları Rusların tanımasını istiyorum. Antalya'ya tatile gelen ve gelecek olan her Rus'un Apollon Tapınağı'nı görmesini istiyorum. Moskova sergisinin Antalya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin gün yüzüne çıkmasında yarar sağlayacağına inanıyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler