RTÜK: "Ahlakı bozmayın!"

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TV dizilerinde “sadece sorunlu tavırlar sergileyen, gece hayatı ve cinsellik üzerine bir hayat yaşayan gençler”in konu edilerek sahnelerin çekilmesini eleştirdi. Özellikle “Kavak Yelleri” ve “Küçük Sırlar” isimli gençli

RTÜK: "Ahlakı bozmayın!"

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TV dizilerinde “sadece sorunlu tavırlar sergileyen, gece hayatı ve cinsellik üzerine bir hayat yaşayan gençler”in konu edilerek sahnelerin çekilmesini eleştirdi. Özellikle “Kavak Yelleri” ve “Küçük Sırlar” isimli gençlik dizileri yoğun cinsellik içeren sahnelerinden dolayı RTÜK’ten “ahlak” uyarısı aldı. RTÜK üyeleri, dizilerin senaryolarındaki abartılı sahnelere karşı çıktı. “Yetişkin insanlarda etki yaratmayacak bu tür sahnelerin çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratabileceği” yönünde fikir birliğine varan

 

RTÜK üyelerinin, çocukların “rol model” olarak alabileceği bu tür sahneleri, bir süre sonra kanıksayabilecekleri yönünde bir endişeleri olduğu öğrenildi. RTÜK, “gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programlar” olduğu ve “gençlerin seyredebileceği saatlerde yayınlandığı” için bu dizilere ceza verilmesini oy birliği ile kabul etti.

 

23.00’TE YAYIMLAYIN

 

RTÜK daha önce “Küçük Sırlar” dizisinin benzeri olan Amerikan yapımı “Gossip Girl” dizisi için de uyarı cezası vermişti. Uyarı cezasının gerekçesini “Saat 20.00’de yayımlanan dizide gençlerin sevişme, öpüşme sahneleri senaryonun gerektirmediği kadar abartılı bir şekilde verilmektedir. Ayrıca gençlerin yaşadıkları yasak aşklar ve sevişme sahneleri de açıkça ekrana yansıtılmaktadır” diyerek açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat