Rize'de, ''Çanakkale Ruhu'' sergisi açıldı

Rize Valisi Nurullah Çakır, Çanakkale Zaferi'nin gelecek kuşaklara anlatılmasının, çok önemli bir ödev olduğunu düşündüğünü söyledi.    Çakır, kentteki beş lisenin organizasyonuyla hazırlanan ve Çanakkale Zaferi'ni konu alan panoromik fotoğrafların yer al

Rize'de, ''Çanakkale Ruhu'' sergisi açıldı

Rize Valisi Nurullah Çakır, Çanakkale Zaferi'nin gelecek kuşaklara anlatılmasının, çok önemli bir ödev olduğunu düşündüğünü söyledi.    

Çakır, kentteki beş lisenin organizasyonuyla hazırlanan ve Çanakkale Zaferi'ni konu alan panoromik fotoğrafların yer aldığı serginin açılışında yaptığı konuşmada, serginin, Çanakkale ruhunu yeniden canlandırmak adına önemli olduğunu belirtti. 
     
Çanakkale Zaferi'ni duyunca herkesin yüreğinde bir ürperti hissettiğini ifade eden Çakır, ''Çanakkale Zaferi Anadolu'yu yok etmek isteyenlere karşı verilen birliktelik mücadelesinin anlamlı göstergesidir. Özellikle bu yıl yeniden milli birlik ve beraberliğimizi ruh halimizde, vicdanlarımızda, toplumda ifade edebilme adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Rize'de de önemli çalışmalar yürütüyoruz'' dedi. 
     
Fotoğraf sergisinin Çanakkale ruhuna yakışan çok değerli bir çalışma olduğunu dile getiren Çakır, 
     
''Çanakkale'den çıkaracağımız dersle gelecek yüzyıllara daha güçlü bakmayı temenni ediyorum. Milletlerin geçmişlerinde çok değerli anılar var. Bunlar film ve tiyatro yoluyla gelecek kuşaklara aktarılıyor. Çanakkale'nin her karesi, her dakikasından onlarca film çıkar. Çanakkale'nin gelecek kuşaklara anlatılmasının çok önemli ödev olduğunu düşünüyorum.'' 
     
Rize'den temin edilenlerin yanı sıra Erzurum, Trabzon ve Artvin'den getirilen kağnı, top ve çeşitli araçların yer aldığı sergi, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde 22 Mart'a kadar açık kalacak. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler