Ressamlardan Anlamlı Destek

Festival kapsamında ressamların tablolarından elde edilen gelir, sokak çocuklarının yaşamını konu alan bir film için kullanılacak.

Ressamlardan Anlamlı Destek

Festival kapsamında ressamların tablolarından elde edilen gelir, sokak çocuklarının yaşamını konu alan bir film için kullanılacak.

Festival kapsamında ressamların yaptığı tablolardan elde edilen gelir, sokak çocuklarının hayatını konu alan ve dünya sokak çocuklarına armağan edilecek sinema filminin gerçekleşmesi kullanılacak. Aynı zamanda tabloların satışından elde edilen gelirin yüzde 10'u, 'Umut Çocukları Derneği' ve tüm emniyet teşkilatı dul ve yetimlerine, gazi ve şehit ailelerine bağışlanacak.

Festivali düzenleyen Bora Prodüksiyon'un sahibi, aynı zamanda yapımcı ve yönetmen olan Bora Yılmaz, festivalin genel konseptinin bir ülkenin kalkınmasında ve ileriye gitmesinde sanatın önemini kavramış beyinlerin, sanata vereceği destek ile Türkiye'nin tanıtılması olduğunu belirtti.

Yılmaz, "Ressamların tuvale ilk fırça darbelerini vurmasından itibaren bütün etkinlikler, sanata dair söyleşiler ve resmedilecek bölgenin tanıtımını da içeren bir belgesel yapılacak. Anadolu yüzyıllardır medeniyetin beşiği olmuş ve binlerce sanatçı yetiştirmiş. Anadolu toprakları hiçbir coğrafyada olmadığı kadar kültür katmanlarıyla doludur. Örneğin, dünyanın ilk heykel okulu Yasemek, Anadolu'dadır. Anadolu'ya özgü ve sanata dair söyleşiler de belgeselin bütününü teşkil edecek.

 Sinemanın evrensel gücüne inanan sanatçıların, sosyal içerikli bir filmin yapılmasına katkı sağlayacak olmaları Türk Sineması'na da yeni bir vizyon katacak" dedi. Yapılan sinema filminin ibret alınması gereken olaylar zinciri olacağını ifade eden Yılmaz, filmde sokakta yaşamaya mahkum edilen binlerce çocuktan birkaçının hikâyesinin anlatıldığını söyledi. "Onların duygularını, çaresizliklerini ve umutlarını gözler önüne serecek bir film olacak" diyen Yılmaz, festivale 7 ülkeden 27 sanatçının katılacağını belirtti.

Festivale Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek verecek. Yurtdışından katılacak ülkeler arasında, Kırgızistan, Rusya, Makedonya, Azerbaycan, Bulgaristan, Almanya ve Hollanda bulunuyor. Festival Eylül ayında başlayacak ve İstanbul ve Ankara ayağıyla birlikte 3 hafta sürecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler