Protokolün yeri arka koltuklar...

Hastane koridorlarında yaşanan ilginç olayları bambaşka bir sahne formatı ile seyircilerine sunan “Grup Bilmem Ne” tiyatro ekibi, bu sefer de “Görme Engelliler” için sahneye çıkıyor. Bugüne kadar birçok ilde 55 sahne alan “Grup Bilmem Ne”, son dönemlerde

Protokolün yeri arka koltuklar...

Hastane koridorlarında yaşanan ilginç olayları bambaşka bir sahne formatı ile seyircilerine sunan “Grup Bilmem Ne” tiyatro ekibi, bu sefer de “Görme Engelliler” için sahneye çıkıyor. Bugüne kadar birçok ilde 55 sahne alan “Grup Bilmem Ne”, son dönemlerde engellilere yönelik hayır yararına oyunlarıyla dikkat çekiyor. Daha önce işitme engelliler yararına sahne almış olan ekip, bu sefer de 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle görme engelli seyircileriyle buluşacak.

Grup Bilmem Ne Tiyatro Ekibi oyuncularından Dr. İsmet Eraydın; “Oyunumuz ilk olarak hastalar için sahne almıştı. Hayır adına bu kardeşlerimizden gelebilecek bütün tekliflere açığız. Ellinin üzerinde sahnelenmiş bu oyunumuzdan, bugüne kadar en keyif aldığımız; işitme engelliler için oynadığımız oyundu. Oyunun sonunda boynumuza sarılan o yürekler bize tarifi zor anlar yaşatmıştı. Sahnede yaşanan duygu selinin akıntısı, bizi sonraki sahneler için de yüreklendirdi. Görme engelliler için sahneye çıkacak olmamız ise, bizim için ayrıca bir gurur ve sevinç kaynağı oldu. Bu sefer, hayatı kulaklarıyla seyredenler için sahnede olacağız. Onların, hayatın zorluklarına karşı dik duruşlarını resmetme adına önümüze bir fırsat konuldu. Bu yüzden de önemli bir misyonu üstlendiğimize inanıyoruz.

Ben, hiç uzun sokak girişinin araçlara kapatılması adına yapılan yol ortası beton sütunların birilerine zarar verebileceğini düşünmemiştim. Anadolu Görme Engellileri Derneği Başkanı Metin Kadı ile bu meseleyi mütalaa ederken, bu sütunlara çarpması sonucu hastanelik olmuş birisini duyduğumda irkilmiştim. Benzer örneklerin çokça fazla oluşu ise yürek burkan önemli bir tablo idi. Onlar yolları arşınlarken kulaklarına güvenmek zorundalar. Belki bu oyun, onların da hayatından iz düşümlerini yansıtacak. Ve bu sefer alışılanın dışında, özel durumları sebebiyle protokolü arka sıralara, görme engellileri de ön sıralara oturtacağız.”

Trabzon Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde yarın oynanacak oyun, hastane ve 112 Acil Servis’te yaşanan trajikomik olayları sahneye taşıyacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler